WASHINGTON- ABD Savunma Bakanı Donald Rumsfeld, nükleer faaliyetlerini yeniden başlatan Kuzey Kore'ye karşı her türlü seçeneğin masada olduğunu söyledi.
Rumsfeld, bu açıklamayı, Kuzey Kore'ye karşı askeri güç kullanılmasının söz konusu olup olmadığı şeklindeki bir soru üzerine yaptı.
"Fox News Sunday" programına katılan Rumsfeld, ülkesinin Kuzey Kore'ye saldırı planları olmadığını fakat bu ülkeden gelecek bir saldırının da karşılıksız bırakılmayacağını söyledi.
Rumsfeld, ABC televizyonunda yaptığı açıklamada ise Irak konusuna değindi ve Devlet Başkanı Saddam Hüseyin ve diğer Iraklı liderlerin, muhtemel bir savaşın önüne geçilmesi için sürgüne gitmeyi kabul etmeleri halinde kendilerinin savaş suçlarından muaf tutulmaları konusunda çalışmalar yapacağını söyledi. Amerikalı Bakan bunun, bir savaşın önüne geçilmesi için dürüst bir alışveriş olacağı kanaatinde olduğunu söyledi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:10