Dünya
  • 25.4.2004 00:40

ABD, RUMLARIN TUTUMUNDAN HAYAL KIRIKLIĞI DUYDUĞUNU BİLDİRDİ

WASHINGTON - ABD, Kıbrıs Türk tarafını referandumdaki cesareti ve barış yönünde oy kullanması dolayısıyla tebrik ederken, Rumların çoğunluğunun çözüm planına karşı oy kullanmasından hayal kırıklığına uğradığını bildirdi.
     ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Richard Boucher, ''Annan planına onay yönünde oy kullanan herkesi, özellikle de Kıbrıs Türk tarafının büyük çoğunluğunu, cesaretleri, barış ve uzlaşma yönünde oy kullandıkları için tebrik ediyoruz'' dedi.
     Boucher, Rumların tercihiyle ilgili olarak da, ''Kıbrıslı Rumların büyük çoğunluğunun, çözüm planına karşı oy vermesinden hayal kırıklığına uğradık. Kıbrıs Rum Kesimi toplumunun referandumdaki başarısızlığı, Ada'da çözüm için oy verenlere ve uluslararası topluma karşı bir geri adımdır. BM Genel Sekreteri Kofi Annan'ın BM Güvenlik Konseyi'ne vereceği raporu bekliyoruz'' ifadelerini kullandı.
     Öte yandan, Amerikan yönetimine yakın kaynaklar, ABD'nin bundan sonraki adım olarak, Kıbrıs Türk tarafının durumunun iyileştirilmesine yönelik, üzerinde çalıştığı bir paketi aşamalı olarak uygulamaya koymayı planlandığını belirttiler.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 22:05

İLGİLİ HABERLER