ABD, RUSYA'YI IRAK'A HASSAS ASKERİ MALZEME SATMAKLA SUÇLADI
WASHINGTON- Amerika Birleşik Devletleri, Irak'a askeri malzeme satan Rus firmalarının, Bağdat'a ilerlemekte olan Amerikan, İngiliz ve Avustralyalı askerlerin güvenliklerini tehdit ettiğini bildirdi.
ABD Dışişleri Bakanlığı'nın, bugüne kadar sık aralıklarla Irak'a ''hassas askeri malzeme'' satılmasını Moskova'daki yetkililerin dikkatlerine sunmalarına rağmen Rus yetkililerin bu konuda yeterince tedbir almadığı ve ABD'nin endişeleri konusunda tatmin edici bir cevap vermedikleri kaydedildi.
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcülerinden Brenda Greenberg, ''Eğer Irak ordusu, ABD ve koalisyon silahlı kuvvetlerine doğrudan bir tehdit oluşturuyorsa, bu ellerindeki hassas cihazlar sayesindedir. Bu konunun üzerinde önemle duruyoruz. Bu konuyu, özellikle son 2 hafta içinde, defalarca Rusya hükümetindeki üst seviye yetkililerin önüne koyduk. Şu ana kadar tatmin edici bir yanıt vermediler. Bu konuda sorumlu Rus makamlarının bizim endişelerimizi dikkate almalarını umuyoruz'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:38