WASHINGTON - ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Richard Boucher, Iraklı Kürtler'in etnik temele dayalı federasyon istedikleri yönündeki haberlere karşılık, ABD'nin, Iraklılar'ın kendi gelecekleri konusunda tartışmasını, karar vermesini desteklediğini söyledi.
Boucher, düzenlediği basın toplantısında, ''Biz Iraklılar'ı destekliyoruz. Iraklılar, tarihlerinde ilk defa, en azından yakın tarihlerinde, kendi hükümetlerini kurma, kendi geleceklerini oluşturma üzerinde çalışabiliyorlar. Bu süreç zaten başladı. Biz de, Iraklılar'ın bunu tartışmasını, karar vermesini destekliyoruz. Çünkü, üzerinde konuştuğumuz onların geleceği'' dedi.
Richard Boucher, Avustralya ve İngiltere'de basında çıkan, Irak'ın eski devlet başkanı Saddam Hüseyin'in, Iraklı Kürt gruplar tarafından yakalandığı yönündeki iddialara ilişkin bir soru üzerine de, ''Bunu Amerikan ordusuna sormalısınız. Ancak, hayır. Bizim gördüğümüz ve duyduğumuz şey, bu değil'' dedi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:18