ABD: ''SUUDİ ARABİSTAN-TERÖRİZM BAĞLANTISI ORTAYA ÇIKARILSIN''
KAYNAK : Haber Vitrini
WASHINGTON - Suudi Arabistan'ın Washington'daki büyükelçisinin eşinin bir Suudi vatandaşına yaptığı para yardımının 11 Eylül saldırılarında yer alan iki teröriste ulaşmış olabileceği yönündeki haberler ortalığı karıştırırken, ABD Kongresi, ''Suudi Arabistan-terörizm bağlantısının'' açığa çıkarılmasını istedi.
Suudi Arabistan'ın Washington Büyükelçisi Prens Bender bin Sultan'ın eşi Haifa, 1998'de Usame Basnan adlı kişiye, eşinin tedavisinde kullanılmak üzere 15 bin dolar gönderdi. Daha sonra bu kişiye ayda 2 bin dolar ödenek bağlandı.
Ancak Amerikan istihbaratının incelemesi sonucu, Basnan'ın yakın arkadaşı Ömer El Bayumi'nin, 11 Eylül teröristlerinden Suudi vatandaşları Halid El Mihdar ve Navaf El Hazmi ile bağlantısı saptandı. Dolayısıyla, Suudi büyükelçisinin eşinin para yardımının iki teröriste ulaşmış olması ihtimali özerinde duruldu.
ABD Kongresi mensupları, bu durumun ortaya çıkmasıyla birlikte, Federal Soruşturma Bürosu'nu (FBI) olayı ihmal etmekle suçladılar ve konunun tüm açıklığıyla belirlenmesini istediler.
Önde gelen senatörlerden John McCain, Joseph Lieberman ve Richard Shelby, açıklamalarında, ''Suudi Arabistan-terörizm bağlantısının'', her ne pahasına olursa olsun ortaya çıkarılmasını ve Suudi Arabistan'ın bilinçli suçu olması durumunda bu ülkenin cezalandırılmasını istediler.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 18:45