Gündem
  • 15.4.2021 16:46

ABD'dan nisan şakası gibi açıklama!.. Karayılan'ın başına 5 milyon dolar ödül koydu

ABD Büyükelçiliğinden 'PKK'nın kilit isimleri için ödül' paylaşımı

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçiliği, sosyal medya hesabından PKK'nın kilit isimleri Murat Karayılan'ın yerini ihbar edenlere 5 milyon dolara, Cemil Bayık için 4 milyon dolara, Duran Kalkan içinse 3 milyon dolara kadar ödül verileceğini hatırlatan bir paylaşım yaptı.

ABD Ankara Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Hatırlatma: PKK'nın kilit isimleri Murat Karayılan'ın yerini ihbar edenlere 5 milyon dolara, Cemil Bayık için 4 milyon dolara, Duran Kalkan içinse 3 milyon dolara kadar ödül verilecektir. Bilgi sağlayan kişilerin kimliği tamamen gizli tutulacaktır" ifadelerine yer verildi.

PKK'lı teröristlerin başına ödül koyduğunu hatıratan Amerikalı PKK'nın Suriye kolunu koruyacağını bildirdi

ABD Ulusal İstihbarat Teşkilatı, Suriye'de yaşanan gelişmelerin yanı sıra ülkedeki Kürtlerin durumuna ilişkin hazırladığı raporda, ABD güçlerinin Rojava’dan çekilmesi halinde "Kürtlerin üzerindeki baskının artacağı" belirtildi. 

ABD Ulusal İstihbarat Servisi'nin hazırladığı raporda, Kürtlerin hem Suriye'de hem de Rojava’da farklı tarafların baskısı altında olduğu ifade edildi. 

Raporda, 2021'de ABD'ye yönelik tehditler ele alınırken Çin, Rusya, İran ve Kuzey Kore gibi ülkeler üzerinde daha fazla duruluyor. 

Ancak raporun Ortadoğu’ya ilişkin bölümünde Suriye krizi ve ABD'ye yönelik devam eden tehditler ile çıkarlar ele alınırken, Kürtlere yönelik saldırılardan da bahsediliyor. 

Raporda, “Türkiye, Rusya ve Suriye gibi ülkeler Kürtlere daha fazla baskı kuracak” denildi. 

ABD'nin bölgeden çekilmesi halinde Kürtler üzerindeki baskının artacağı uyarısına da vurgu yapılan raporda ayrıca "Suriye'deki ABD güçlerinin İran, Suriye ve iki ülkenin güdümünde hareket eden silahlı grupların tehditleriyle karşı karşıya kalığı" da belirtiliyor.

 

Güncellenme Tarihi : 15.4.2021 17:04

İLGİLİ HABERLER