
ABD'DEKİ KÜRT LOBİSİNİ TALABANİ YÖNETİYOR!..
W.Post’a göre Talabani’nin oğlu Kubad’ın lobi becerisi sonucu ABD, 2004 yılında Iraklı Kürtlere 1.4 milyar dolar gönderdi.AMERİKAN Washington Post gazetesi, ABD’deki nüfuz ağını güçlendirmeye çalışan Iraklı Kürtlerin, İsrail istihbaratı Mossad’ın eski yetkilileri, evanjelist Hıristiyanlar ve Cumhuriyetçi Parti danışmanlarından oluşan "etkin bir lobi sistemi" oluşturduğunu yazdı. Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’nin oğlu Kubad Talabani’nin yönettiği Kürt siyasi lobisinin "İsrail ya da Tayvan gibi olmak için" hem Beyaz Saray hem kongre ve hem de kamuoyu nezdinde oldukça etkili faaliyet sergilediği belirtildi.
MASERATTI TAMİRCİSİYDİ
Maseratti tamircisiyken Irak Kürt Bölgesi Washington Temsilcisi olan Kubad Talabani, bir otel lobisinde cintonik içerken yaptığı söyleşi sırasında, Iraklı Kürtler’in ABD ile "İsrail ve Tayvan gibi kurumsal ve stratejik ilişki" istediğini kaydetti ve "Aynı şekilde koruma istiyoruz" dedi. Haberde, Kubad Talabani’nin Beyaz Saray ve Kongre’nin ileri gelen isimleriyle düzenli bir temas halinde olduğu ifade edildi.
HELİKOPTERLE 1.4 MİLYAR DOLAR
Eski Mossad Başkanı Danny Yatom da Kürtlere Cumhuriyetçi Parti’ye yakın lobici bulunmasında yardımcı oldu. Bu yoğun faaliyetler sayesinde Kürtler ABD’den 1.4 milyar dolarlık yardım kazandı ve bu paralar 23 Haziran 2004’te üç helikoptere yüklenerek Erbil’e taşındı. Gazete ayrıca, Irak’ın yeniden imarı için ABD’nin ayırdığı fondan da Iraklı Kürtlere 18.4 milyar yardım gönderildiğini belirtti.
Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:48