Dünya
  • 26.4.2007 08:37

ABD'DEN ASKERLERİ İÇİN GENELEV

TOKYO - Japonya'nın İkinci Dünya Savaşı'nda teslim olmasının ardından ABD askerleri için seks kölelerinin çalıştırıldığı genelevler açtığı ortaya çıktı.


     Associated Press ajansının gözden geçirdiği tarihi belge ve kayıtlarda Japonların kendi askerleri için kurdukları genelev sistemini ABD askerleri için de oluşturdukları ve ABD yetkililerinin bu resmi genelev sistemindeki çalışanların hayat kadınlığına zorlandığı yönünde gelen iç istihbarata karşın izin verdikleri görüldü.


     Söz konusu genelevlerde onbinlerce kadının ABD askerlerine ucuz seks hizmeti vermek için tutulduğu ve bu durumun General Douglas McArthur'un 1946 yılında bu genelevleri kapatmasına kadar devam ettiği anlaşıldı. Belgelere göre, ABD askerlerinin 1945'te Japonya'ya toplu halde girmelerinin hemen ardından genelevler devreye sokuldu.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:46

İLGİLİ HABERLER