BAĞDAT - Irak'ın başkenti Bağdat'ta ziyarette bulunan ABD Ulusal Kiliseler Konseyi'ne bağlı 13 uzman, bugün bir basın açıklaması yaptı.
Uzmanlar adına konuşan Dr. Bob Edgar, açıklamasında, kendilerinin siyasi değil dini bir heyet olduklarını ve Irak'a, bu ülke çocuklarının ağlayan ve acı çeken yüzlerini Amerikalılara göstermek için geldiklerini söyledi. Edgar, savaşın tüm hazırlıkların yapıldığı şu anda bile kaçınılmaz olmadığını belirtti.
Kendilerinin silah denetçisi değil insani durum denetçisi olduklarını söyleyen Dr. Bob Edgar, Irak ziyaretinde okulları, hastaneleri ziyaret ettiklerini ve 12 yıl süren Birleşmiş Milletler ambargosunun ülke halkına verdiği zararı yerinde müşahede ettiklerini ifade etti. Gerekli tedaviyi görmeleri halinde iyileşecek olmalarına rağmen ülkedeki ambargo nedeni ile ilaç ve tıbbi malzeme eksikliği içinde hasta vaziyette bekleyen bebekler gördüklerini açıklayan heyet, cam ve kapıları kırık, ısınmayan okullarla, parası ödenmeyen öğretmen, hemşire ve doktorlarla tanıştıklarını kaydetti.
Edgar, Birleşmiş Milletler'in "petrol karşılığı gıda" programının, halkın sağlık, eğitim ve beslenme ihtiyaçlarını daha iyi karşılayacak şekilde değiştirilmesini isteyerek, tüm savaşların kötü sonuçlar doğurduğunu ve dünyada terörizmin yaygınlaşmasına yol açacağını belirtti.
Edgar son olarak, ülkelerine dönüşte devlet yetkilileri ve çeşitli kuruluşlarla temaslara geçerek Irak konusunda teşebbüslerde bulunulacağını ifade etti.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:03