ABDULLAH GÜL KIBRIS UZLAŞMASINI GENELKURMAY BAŞKANI'NA ANLATTI
New York'ta görüşmelerin sonuçlanmasının ardından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan KKTC Cumhurbaşkanı Denktaş'ı arayarak, müzakerelerde gösterdiği gayret ve çözüme ulaşmadaki çabaları konusunda teşekkür etti.
Erdoğan, "Önemli bir adım attınız, gösterdiğiniz bu gayret için kendim ve hükümetim adına size teşekkür ediyorum" dedi. Dışişleri Bakanı Abdullah Gül anlaşmanın ilanından sonra yaptığı açıklamada, Kıbrıs sorunun çözümünün karşılıklı uzlaşmayla 1 Mayıs'tan önce çözümlenmesini ümit ettiklerini söyledi. Bütün bu çalışmaların Türkiye'nin inisiyatifiyle başladığını hatırlatan Gül, ''Ümit ediyoruz ki, 1 Mayıs'tan önce karşılıklı mutabakatla herşey neticelenir ve sonra yeni ortaklık olarak Kıbrıs AB'ye girer'' diye konuştu. Gül, bir soru üzerine, adada varılan mutabakatın AB'nin esas hukuku içine gireceğini belirtirken, varılan noktada en önemli katkının KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'a ait olduğunu belirtti.
Abdullah Gül, New York'taki görüşme sürecine ilişkin olarak hem Cumhurbaşkanı Sezer'e, hem de Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök'e bilgi verdi. Gül, gelinen son noktaya ilişkin olarak yürütülen son çalışmaları anlattı ve Türkiye'nin açılımlarının kazandırdığı avantajlara değindi.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 21:38