KAYNAK : Haber Vitrini
MANOL KOSTİDİS
ATİNA - Türkiye'de idam cazasının kaldırılması kararı, İsmail Cem'in temasları ve Orgeneral Hilmi Özkök'ün Genelkurmay Başkanlığı'na atanması, Yunan basınında geniş şekilde yer aldı.
Elefterotipia gazetesi, "Türkiye için yeni sayfa açıldı" başlığıyla verdiği haberinde, TBMM'nin son günlerde aldığı hızlı kararlar ile ülkeyi AB'ye yaklaştırdığını yazdı. Gazete haberinde bu kadar zaman tartışılan idam cezasının bir anda kaldırıldığını belirtirken ve özellikle azınlık haklarının korunması kararının özellikle Rum azınlığa büyük haklar tanıyacağını vurguluyor.
Ülkenin en saygın gazetelerinden To Vima gazetesi birinci sayfadan yayımladığı haberde, "Cem-Derviş 'Yeni Türkiye' için anlaştı" başlığını kullandı. İki politikacının güçlerini birleştirerek 3 Kasım seçimlerine hazırlandıkları yazılan haberde idam cezasının kaldırılması olumlu bir gelişme olarak değerlendirildi.
Bu arada aynı gazete, "Günün Portresi" sayfasında yeni atanan Genelkurmay Başkanı Hilmi Özkök'e tam sayfa ayırdı. Özkök hakında, "Kemalist ama aynı zamanda şahin" başlığını kullanan gazete, yeni Genelkurmay Başkanı'nın göreve gelmesinin Avrupa'ya yaklaşmak isteyen Türkiye için iyi bir seçim olduğunu belirtti.
To Vima, Özkök'ün Atatürk ilkelerine bağlı bir kişi olduğunu ve Avrupai fikirlerine rağmen İslamcı güçlere karşı mücadelede kararlı olabilecek bir düşünceye sahip olduğunu da yazdı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 17:35