Gündem
  • 24.7.2012 22:27

Acil aramada gizli numara kaldırıldı

Bundan sonra acil aramalarda numaralar gizlenmiş olsa bile karşı taraftan görülecek.

Acil durumlarda bundan sonra arayan numara gizlenemeyecek.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nca hazırlanan, ''Elektronik Haberleşme Sektöründe Kişisel Verilerin İşlenmesi ve Gizliliğin Korunması Hakkında Yönetmelik'', Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmeliğe göre, arayan numaranın gizlenmesi imkânı, acil yardım çağrıları için geçerli olmayacak.

Yönetmelikle elektronik haberleşme sektöründe kişisel verilerin işlenmesi, saklanması ve gizliliğin korunması için elektronik haberleşme sektöründe faaliyet gösteren işletmelerin uyacakları usul ve esaslar düzenlendi.
Buna göre, elektronik haberleşme sektöründe kişisel veriler hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun ve ilgili kişinin rızasına dayalı olarak işlenecek. Veriler doğru olacak ve gerektiğinde güncellenecek.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 16:30

İLGİLİ HABERLER