Asayiş
  • 2.5.2007 12:19

ACIMASIZ KATİL CENAZEDE BİR DE TİMSAH GÖZYAŞLARI DÖKTÜ

Adana’da oğlunun kirvesi 52 yaşındaki Nazif Öcal’ı öldürdükten sonra yakarak gömen, parasını da gasp ettiği öne sürülen 44 yaşındaki Mehmet Çelik, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı. Çelik, Öcal'ın cenazesinde ağıt yakıp, suçlu başkasıymış gibi katile lanet okumuştu.


      Osmaniye’nin Kadirli İlçesi’nde çiftçilik yapan Nazif Öcal, cebindeki 20 bin YTL ve üzerindeki senetlerle 15 Şubat 2005’de Adana’da kayboldu. Yakınlarının, polis ve jandarmaya başvurup her yerde aramasına rağmen izine rastlanmayan Nazif Öcal’ın, 4 Mart 2005’te Karataş İlçesi’ne bağlı Yeni Murat Köyü yakınlarında cesedi bulundu. Kurşunlanıp, yakıldıktan sonra toprağa gömüldüğü, derin gömülmediği için toprağı eşeleyen hayvanların çıkarıp, vücudunun üst kısmını parçaladığı anlaşılan Öcal’ın cenazesi otopsi sonrası ailesine teslim edildi, cenaze töreniyle toprağa verildi.


      Cinayeti soruşturan jandarma ekipleri, öldürülen çiftçinin kaybolmadan önce son görüştüğü kişi olduğunu tespit ettiği Mehmet Çelik’i gözaltına aldı. Ticaretle uğraşan Çelik’in işyerinde yapılan aramada Öcal’ın evden ayrılırken yanına aldığı senetler bulundu. Yapılan sorgusunda Öcal’ı öldürdüğünü itiraf eden Çelik tutuklandı.


      Adana 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten adam öldürme ve gasp’ suçlarından yargılanan Çelik, son savunmasında, oğlunun kirvesini istemeden öldürdüğünü ileri sürerek, “Tarlaya bakmaya gitmiştik, tabancayla oynarken ateş aldı, kurşun Nazif Öcal’ın başına isabet etti. Gömmeye çalışırken, silah sesinin duyulmuş olabileceğini düşünerek yarıya kadar üzerine toprak attıktan sonra korkup kaçtım'' dedi.


      Mahkeme heyeti, Çelik’e 4 yılı geceli gündüzlü hücrede geçirmek üzere ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verdi.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 19:35

İLGİLİ HABERLER