ADANA'DA DÖRT KİŞİNİN ÖLÜMÜNE YOLAÇAN PATLAMANIN NEDENİ ANLAŞILDI
EROL ŞENNUR-DURAN FİDAN-MEHMET KAYMAK-BAHİR YILDIRIM
ADANA- Adana'da, bir maya imalathanesinde mikser kazanının patlaması sonucu meydana gelen kazada ölenlerin sayısı 4'e, yaralananların sayısı 10'a yükseldi. Ölenlerden 2'sinin kimliği henüz belirlenemedi.
Edinilen bilgiye göre, merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Onur Mahallesi 121 Sokak'taki maya imalathanesinin kazan dairesinde saat 14.00 sularında meydana gelen patlama sonucu, Şahban Topbaş (44) ile Sema Ökmen (6) hayatını kaybetti. Olayda Ali Yavuz, Ünsal Türkmen, Sezer Hançer, Mevlüt Ökmen, Melisa Ökmen, Ayşe Güngör, Mehmet Emin Önlek, Sebiha Kaya, İsmail İçti ve Ünal Türköz adlı kişiler de yaralandı. Faciada hayatını kaybeden 1 kadın ve 1 çocuğun kimliği ise halen belirlenemedi.
Bu arada, maya imalatı sırasında bugün ilk kez farklı bir kimyasal madde kullanıldığı, mikser kazanındaki patlamanın da bu nedenle meydana geldiği iddia edildi. Savcılık olayla ilgili soruşturma başlattı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 19:41