Asayiş
  • 30.11.2016 00:44

Adana'da kız öğrenci yurdunda yangın: Çok sayıda ölü var

Adana Aladağ'daki bir kız öğrenci yurdunda çıkanyangında 12 öğrenci ve bir çalışan hayatını kaybetti, 22 öğrenci ise yaralandı.

Adana'nın Aladağ ilçesindeki kız öğrenci yurdunda çıkan yangında 12 öğrencinin ve bir görevlinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin yaralandığı bildirildi.

Başbakan Binali Yıldırım Adana Valisi Mahmut Demirtaş'tan bilgi aldı.

Edinilen bilgiye göre, Adana'nın Aladağ ilçesindeki Sinanpaşa Mahallesi'nde bulunan bir kız öğrenci yurdunda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. İtfaiyenin müdahale ettiği yangında 3 katlı binanın ahşap olan son katı alevlere teslim oldu.

Yangında alevlerden kaçmak isteyip pencereden atlayan öğrencilerin de aralarında bulunduğu 12 kişinin hayatını kaybettiği, 22 öğrencinin ise yaralı olduğu bildirildi.

Yaralılar tedavi altına alınırken, itfaiyenin soğutma çalışmaları sürüyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VALİ DEMİRTAŞ'TAN BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Valisi Mahmut Demirtaş'ı telefonla arayarak, Aladağ ilçesindeki özel öğrenci yurdunda çıkan yangın hakkında bilgi aldı.

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre; Adana'nın Aladağ ilçesinde orta öğrenim kız öğrenci yurdunda çıkan yangında can kayıplarının olmasından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuyla ilgili olarak Vali Demirtaş'tan bilgi aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yangında hayatlarını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yaralanan öğrencilere de acil şifa dileğinde bulundu.

YANGININ ELEKTRİK PANOSUNDAN ÇIKTIĞI SANILIYOR

Adana İtfaiye Daire Başkanı Fatih Durukan, Aladağ İlçesi'nde özel kız öğrenci yurdunda çıkan, 12 kişinin öldüğü, 22 kişinin de yaralandığı yangının çıkış nedeninin ilk belirlemelere göre elektrik panosundan çıktığını söyledi. Binanın ahşapla, yerlerin de halıyla kaplı olması nedeniyle yangının kısa sürede büyüyüp üst katları sardığı ifade edildi.

22 KİŞİ YARALI

Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Aladağ ilçesindeki öğrenci yurdunda çıkan yangınla ilgili, "12 cenazeye ulaştık, yaralanan 22 kişi de hastanelere kaldırıldı." dedi.

KAYNAK VE SOYLU ADANA'YA GİDİYOR

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adana'nın Aladağ ilçesinde bir özel öğrenci yurdunda çıkan yangın dolayısıyla bölgeye gidiyor.

.

Güncellenme Tarihi : 30.11.2016 01:29

İLGİLİ HABERLER