ADD'DEN ERGENEKON OPERASYONUNA TEPKİ
ÇAĞATAY KENARLI
İSTANBUL - Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) üyeleri, İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde Ergenekon operasyonunu protesto etti. ADD Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Ali Ercan, Eruygur Paşa'nın sonuna kadar yanında olduklarını ifade etti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde toplanan yaklaşık 100 kişi "Paşam buradayız. Hep yanındayız" şeklinde slogan attı. Grup adına basın açıklaması yapan ADD Yönetim Kurulu Üyesi Dursun Ali Ercan, ADD Genel Başkanı emekli Orgeneral Şener Eruygur'un haksız bir karar ile gözlem altına alındığını savundu.
"Yurttaşlar, suçsuzluklarını kanun önünde kanıtlama hakkına sahip olmalı" ilkesinin dünya tarhi içerisinde 800 yıllık geçmişi olduğunu belirten Ercan, "Günümüzde bu ilkenin çiğnendiği ve ülkemizin önde gelen demokrat, Atatürkçü ve aydın kişilerinin gereksiz bir yöntemle gözlem altına alındıklarına tanık oluyoruz. Şener Eruygur, kaçması ya da izini kaybettirmesi asla düşünülemeyecek tanınmış bir ülke aydınıdır. Bu nedenle gözaltına alınması için seçilen yol, başlı başına yargısız infazdır" dedi.
Kendilerinin Şener Eruygur'un yurtseverliğinin ve demokrasiye olan tavizsiz bağlılığının yakın tanıkları olduğunu ifade eden Ercan, "Uygur Paşa başkanlık görevi süresince demokrat, aydın ve Atatürkçü kişiliğini defalarca kanıtlanmıştır. Şener Eruygur'u basında ve kapılı kapılar ardında hedef gösterenlerin, demokrasi ve Atatürkçülük düşmanı, emperyalizmin ve onun güdümündeki zavallılar olduğu görülmektedir. Biz ADD olarak bütün içtenliğimizle paşamızın yanındayız" diye konuştu.
Ercan, 19 Temmuz'da ADD olarak İstanbul Taksim meydanında düzenleyecekleri mitinge de herkesi beklediklerini kaydetti.
Protestocu grup arasında bulunan ilahiyat Profosörü Zekeriya Beyaz da gözaltına alınmalardan sonra bir çok aydının sıranın kendisine geldiğinde endişelendiğini belirterek, " "Ben Müslüman'ım, Türk'üm, Atatürkçüyüm. O yüzden buradayım. TSK'ya 50 yıl güvenlik hizmeti veren bir insanın gözaltına alınması benim vicdanımı yaraladı. O nedenle bunu kınamak için geldim. Benim başka bir derdim yok" dedi.
Beyaz hoca, telefonlarının dinlendiğine inandığını ifade ederek, şunları söyledi
"Bana arkadaşlar dinlenip dinlenmediğimi öğrenebilmek için cep telefonu numaramın başına 2 rakamını koyup çevirmemi istediler. Ben de uyguladım. Kendi numaram çalmaya başladı ve birisi çıktı. 'Kimsiniz' dedi. Ben de ona 'siz kimseniz' dedim. Tartıştık. Sonra kapattı. Dolayısıyla anlıyorum ki beni de dinliyorlar. Dinlesinler. Bizim önümüz arkamız her şeyimiz açıktır. Son günlerde çevremdeki herkes, "Aman seni de götürecekler. Kitaplarını kaldır eşyalarını topla" diyor"