Gündem
  • 16.3.2023 13:28

Adıyaman'da ve Şanlıurfa'da sel nedeniyle can kaybı 15'e yükseldi

Şanlıurfa'da Abide Kavşağı'nda 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 15'e yükseldi.

Son dakika haberi: Şanlıurfa ve Adıyaman son yılların en yoğun yağışı nedeniyle sele teslim oldu. Caddeler göle döndü, otomobiller sürüklendi. Şanlıurfa Valiliği, dere ve kanal yataklarından uzak durulmasını, bodrum katlarda yaşayanların evlerini boşaltmasını istedi.

Şanlıurfa'da Abide Kavşağı'nda 1 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Selde hayatını kaybedenlerin sayısı ise 15'e yükseldi

 Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci ise, böyle bir yağışın dört kez yağmasının, Şanlıurfa'nın bir yıl içinde aldığı tüm yağışa denk geldiğini kaydetti.

ŞANLIURFA'DA CAN KAYBI 12'YE YÜKSELDİ

Sel felaketinin yaşandığı Şanlıurfa'da, Tandoğan Mahallesi'nde bulunan Yavuzlar Apartmanı'nın bodrum katındaki dairede 5 kişinin cansız bedenlerine ulaşıldı. İhbarla bölgeye giden ekipler tarafından bodrum katından çıkarılan ve Suriye uyruklu olduğu belirtilen 5 kişinin cansız bedeni otopsi için Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Şanlıurfa'da alt geçitte 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı.

ADIYAMAN'DA 2 KİŞİ VEFAT ETTİ, 3 KİŞİ KAYIP

Selin vurduğu Adıyaman'da kayıp 3 kişiden biri ölü bulundu. Kentte sel nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıktı.

Etkili olan sağanak yağış ve sel nedeniyle Adıyaman'ın Tut ilçesinde sel sularında kaybolan 3 kişiden biri ölü bulundu. Sel felaketinde sürüklenen konteynerde ölü bulunan Semra Sarıkaya'nın kızı Emine Sarıkaya'nın cansız bedeni, saat 16.00 sıralarında konteynerin yaklaşık 1 kilometre güneyindeki kaymakamlık konutunun yakınlarında bulundu. Sarıkaya'nın cenazesi otopsi yapılmak üzere hastane morguna kaldırıldı.
Adıyaman'da sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 2'ye çıktı. Kayıp 2 kişiyi arama çalışmaları sürüyor.

Şanlıurfa’da dün akşam saatlerinde bastıran sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken, sabah saatlerinde etkili oldu. Sele dönüşen yağışlar nedeniyle kentteki çok sayıda sokak ve cadde su altında kaldı. Eyyübiye Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ni su basarken kentte eğitime 1 gün ara verildi.


EVLER, ARAÇLAR SULAR ALTINDA KALDI

Sağanak yağışın etkili olduğu kentte yüzlerce ev ve araç sel suları altında kaldı. Ekili tarlalara zarar geldi. Yaşanan sel baskınlarına karşın vatandaşlar, su basan evlerini kendi imkanlarıyla tahliye etmeye çalıştı. Kentte halen birçok semte ulaşım sağlanamazken, yağışların devam etmesi hayatı olumsuz yönde etkiledi.

Güncellenme Tarihi : 16.3.2023 13:30

İLGİLİ HABERLER