
Adnan Oktar’ın avukatı tutuklandı
Adnan Oktar’ın üç gün önce gözaltına alınan 4 avukatının adliyedeki işlemleri tamamlandı. Hakimlik sorgularının ardından avukatlardan Sinem Mollahasanoğlu tutuklandı, Burak Temiz, Arzu Gül ve Ayşe Toprak ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Son dakika haberler: Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü davasında İstinaf'ın bozma kararının ardından serbest bırakılan sanıklar, müştekilerin itirazı üzerine yeniden tutuklanırken, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı örgütün hukuk yapılanmasına yönelik operasyon gerçekleştirmişti. 29 Mart'ta yapılan operasyonda gözaltına alınan avukatlar Sinem Mollahasanoğlu, Burak Temiz, Arzu Gül ve Ayşe Toprak'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri dün tamamlandı. İstanbul Adliyesine çıkarılan avukatların ifadeleri, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Savcılığında alındı.
SAVCILIK TUTUKLANMARINI TALEP ETTİ
Savcılık ifadelerinin ardından dört avukat, Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Avukatların ifade ve sorguları gece geç saate kadar sürdü. Hakimlikteki sorgularının ardından avukatlardan Mollahasanoğlu "suç örgütü üyeliğinden" tutuklandı, Temiz, Gül ve Toprak ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
Güncellenme Tarihi : 1.4.2022 12:21