Asayiş
  • 22.3.2023 14:56

Ağabey’ini 26 bıçak darbesiyle öldürmüştü... işte cezası

Şişli'deki evinde 26 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Cenk Çağın Ünlü'yü öldürdüğü iddiasıyla tutuklanan kardeşi Cem İnan Ünlü hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Hakim karşısına çıkan Cem İnan Ünlü, üzerine atılı sürerek suçlamaları reddetti. Anne ve baba olayın aydınlatılması için şikayetçi oldular.

İstanbul'da tanınmış bir şarap fabrikasında satış temsilcisi olarak çalışan Cenk Çağın Ünlü, işe gitmeyince iş arkadaşları polise ihbarda bulunmuştu. Çilingirle kapıyı açan polis, Cenk Çağın Ünlü'nün kanlar içinde cansız bedenini bulmuştu. Kamera kayıtlarının incelenmesinin ardından valizle çıkan kişiyi arayan polis, bu kişinin Beyoğlu'nda bir otele yerleştiğini tespit etti. Otelde maktulün kardeşi Cem İnan Ünlü bulundu.

Ünlü'nün üzerinde olayda kullandığı bıçak da ele geçirilerek gözaltına alındı. Cem İnan Ünlü polise ve savcılıkta susma hakkını kullandı. Tutuklanan kardeş hakkında İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca iddianame hazırlandı. İddianamede, sanık Cem İnan Ünlü okul için bulunduğu Finlandiya'dan dönerek ağabeyinin yanında kalmaya başladığı belirtildi. İddianamede, 6 Mayıs 2022 günü Cenk Çağın Ünlü'nün işe gitmemesi üzerine arkadaşları Şişli'deki evine giderek kapıyı çaldıları, kapının açılmaması ve komşulardan da bilgi alamamaları üzerine arkadaşları durumu polise bildirildiği ve polisin çilingirle kapıyı açarak eve girince Cenk Çağın Ünlü'nün cansız bedenini dubleks evin üst kat merdivenin başında yer vaziyette olduğunu bulunduğu anlatıldı.

ÜZERİNDE DELİLLERLE YAKALANDI

Binanın girişini gören kamera kayıtlarında maktulün 4 Mayıs günü saat 03.09 sıralarında binaya girdiği, sanığın ise sırt çantası, kapüşonlu mont, bir elinde mont, diğerinde poşet bulunur halde ve yüzü maskeli olarak saat 21.01 sıralarında binadan çıktığı tespit edildi. Sanığın gidiş yolu takip edilerek en son Beyoğlu'ndaki oteller kontrol edildi. Sanığın bir otele 5 Mayıs'ta giriş yaptığı ve 7 Mayıs'ta ayrıldığı, yanındaki valiz ve poşeti geri alacağını belirterek otele bıraktığı belirlendi. Sanık Cem İnan Ünlü saat 20.30 sıralarında otele geri dönünce yakalandı. Ünlü'nün üst aramasında bıçak, maktüle ait kırılmış kredi kartı ve üstünde bulunan kanlı elbiseler de ele geçirildi. Sanık polis ve savcılıkta susma hakkını kullandı. El koyulan eşya üzerine yapılan DNA incelemesinde sanığın genotip özellikleriyle uyumlu olduğu tespit edildi. Adli Tıp Kurumu raporunda da 26 kesici alet yarası ve 25 kesik vasıfta yara belirlendi. İddianamede, olayın gerçekleştiği saatin bilinmediği ve olayın neden kaynaklandığının tespit edilemediği kaydedildi. Sanıkta ele geçirilen bıçak ile maktülü çeşitli yerlerinden birden çok kez bıçakladığı, olay yerinde ele geçirilen tribüşonu da maktülün vücuduna birden fazla kez sapladığı anlatıldı. Sanık Cem İnan Ünlü'ye "Kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

SANIK SUÇLAMALARI KABUL ETMEDİ

İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, tutuklu sanık Cem İnan Ünlü getirildi. Sanık ve şikayetçi avukatların katıldığı duruşmaya öldürülen Cenk Çağın Ünlü ve sanık Cem İnan Ünlü'nün anne ve babası "şikayetçi" sıfatında katıldı.

"AĞABEYİNE BÖYLE BİR ŞEY YAPACAĞINI DÜŞÜNMÜYORUM"

Sanık Cem İnan Ünlü, suçlamayı kabul etmeyerek ağabeyini öldürmediğini, eve gitmediğini ve görüntülerdeki kişinin kendisi olmadığını ileri sürdü. Baba Nail Ünlü, sanık oğullarının daha önce psikolojik tedavi alması konusunda ısrar ettiklerini ancak kendilerini dinlemediklerini belirterek "Ağabeyi ile arasında ciddi bir tartışmaya şahit olmadım. Sözlü tartışsalar bile fiziksele dönmüyordu. Ağabeyine böyle bir şey yapacağını düşünmüyorum. Bu olayın gerçek failinin araştırılmasını istiyorum. Sadece hadisenin aydınlatılması açısından şikâyetçiyim" dedi.

Güncellenme Tarihi : 22.3.2023 15:00

İLGİLİ HABERLER