Asayiş
  • 10.12.2006 00:15

AĞABEYİNİN KATİLİNİ KAÇIRIP ÖNCE DİŞLERİNİ SÖKTÜ, SONRA PENİSİNİ KESTİ

Antalya'nın Alanya İlçesi'nde yaklaşık 2 ay önce öldürülen mobilyacının katil zanlıları, jandarma ekiplerinin 423 kişiyle yüz yüze görüşerek yaptıkları titiz çalışma neticesinde yakalandı.


Edinilen bilgiye göre, mobilyacı Ahmet Tokdemir, kız kardeşiyle evli olan ülser hastası D.K. ile kavga ederken karnına tekme attı. D.K. bir süre sonra rahatsızlanarak kaldırıldığı hastanede iç kanamadan hayatını kaybetti.

Kardeşinin ölümünden Ahmet Tokdemir'i sorumlu tutan D.K.'nın ağabeyi Cafer K., geçtiğimiz eylül ayında Çorum'da yaşayan Recep A. ve Muhittin G'yi Alanya'ya getirdi. Recep A. ve Muhittin G., 22 Eylül 2006 tarihinde Ahmet Tokdemir'in sahibi olduğu mobilya mağazasına gelerek, yeni açacakları işyerine ölçü alma bahanesiyle Tokdemir'in kamyonetiyle yola çıktı.

Tokdemir, Saray Mahallesi'nde bulunan bir otele götürüldü. Ölçü almak için girdiği odada Cafer K. ve birlikte geldiği Recep A. ile Muhittin G. tarafından etkisiz hale getirilen Tokdemir, otel odasında 3 gün işkenceye maruz kaldı.

İşkence sırasında önce penseyle dişleri sökülen Tokdemir'e ait kamyonet Manavgat'a götürülerek terk edilirken, Tokdemir ise Konaklı Beldesi'nde bulunan bir başka otele götürüldü.

Bu otelde de işkence sürdü. Cafer K., Tokdemir'in fidye için kaçırıldığı izlenimini vermek için kurbanın yakınlarını telefonla arayarak işkence seslerini dinletti ve Tokdemir'e telefonda "Fidye istiyorlar" dedirtti. Alanya'da Ahmet Tokdemir'in kaçırıldığı haberleri yerel basında yer almaya başlayınca Cafer K., Tokdemir'in yakın çevresine fidyenin ödenmesi konusunda yardıma hazır olduğunu söyledi.

Konaklı'daki otelde de işkence 3 gün sürdü. Buradaki işkence sırasında Tokdemir'in penisi bıçakla doğranarak, makatı bıçakla oyuldu. İşkenceye dayanamayan Tokdemir, 29 Eylül tarihinde otel odasında öldü. Cesedi bir battaniyeye saran 3 şahıs, ayak ve baş kısmından da telle bağladıkları cesedi daha sonra otomobille Alanya'ya bağlı Yalçı Köyü sınırları içerisindeki derin uçurumlarıyla ünlü Kuşyuvası bölgesine götürerek, uçuruma attı.


8 Ekim 2006 tarihinde Kuşyuvası uçurumunu dürbünle izlerken battaniyeyi fark eden bir köylü, durumu jandarmaya bildirdi. Jandarma, uçurumda battaniye içerisinde bozulmuş cesedi buldu. Üzerindeki giysilerden yola çıkılarak yapılan inceleme neticesinde cesedin Tokdemir'e ait olduğu belirlendi. Alanya İlçe Jandarma Komutanlığı, cinayeti çözmek için 4 kişilik uzman bir ekip oluşturdu. Olayı aydınlatmak üzere yola çıkan ekip Alanya, Antalya, Ankara ve Çorum'da 423 kişiyle birebir mülakat yaptı, toplam 4 bin 500 kilometre yol kat etti ve 3 bin telefon görüşmesi dökümünü tek tek inceledi. Kapsamlı çalışmalar sonucu cinayet 2 ay içerisinde çözüldü.


Cafer K. ve Recep A. Alanya'da yakalanarak gözaltına alınırken, verilen ifadeler doğrultusunda Muhittin G. de Çorum'un İskilip İlçesi'nde yakalandı. Muhittin G.'nin Alanya'ya getirilmekte olduğu bildirilirken, zanlılar Cafer K. ve Recep A.'nın jandarmadaki ifadelerinde suçu kabul ettikleri öğrenildi. Cafer K.'nın, "Kardeşimin ölümünden sorumlu olduğu için öldürdüm" dediği bildirildi.


Alanya Cumhuriyet Savcısı eşliğinde bugün yer gösterme yaptırılan Cafer K. ve Recep A., Ahmet Tokdemir'e işkence yapılan iki otel ile kamyonetin terk edildiği Manavgat'taki bölgeye ve cesedin atıldığı Kuşyuvası uçurumuna götürüldü. Cafer K., Tokdemir'i kaçırdıktan sonra yaptıklarını yer göstermede anlattı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 23:39

İLGİLİ HABERLER