Gündem
  • 14.1.2006 19:39

"AĞCA, HASRET KALDIĞI YAĞMURDA YÜRÜDÜ"

RAMAZAN ALMAÇAYIR
İSTANBUL - Mehmet Ali Ağca'nın avukatı Mustafa Demirbağ, müvekkili Mehmet Ali Ağca ile ilgili merak edilen soruları Pendik'teki bürosunda cevapladı. Avukat Demirbağ, şu ana kadar konuşulanların belgeye dayalı olmadığını söyleyerek, "Biz açıklamalarımızı belgeye göre yapacağız" dedi.

 
Mehmet Ali Ağca'nın nerede olduğu şeklindeki basın mensuplarının ısrarlı soruları üzerine Avukat Mustafa Demirbağ, "Ağca şu an Türkiye'de. Ancak Türkiye'de olduğunu söyleyebilirim. Kaçtı, kaçıyor, kaçacak gibi haberler komik. Kendisi bu ülkenin vatandaşı. Bu ülkede yaşayacak. Dışarı gitmeye ihtiyacı yok" şeklinde cevapladı.

Ağca'nın özgür bir insan olduğunu söyleyen Demirbağ, "Karakola gidip imza atma gibi bir zorunluluğu yok. Ancak yasal prosedür neyse onu uygulayacağız" dedi. Avukat Demirbağ, Ağca'nın askerli durumu ile ilgili olarak ise, "Normal ağır ceza almış kişilerin askerlikten muafiyet durumları söz konusu. Böyle bir durum Ağca için de geçerli olabilir. Kendisi Malatya doğumlu olduğu için Malatya Askerlik Şubesi ile yazışmalar var. Bu yazışmaların sonucunu bekliyoruz. Sağlık durumu iyi. Cezaevinde yatmış olmanın verdiği rahatsızlıkları var" şeklinde konuştu.

Müvekkili ile dünden beri görüşmediğini söyleyen Mustafa Demirbağ, basın mensuplarının Ağca'nın GATA çıkışı basın mensuplarından kaçmasıyla ilgili sorusuna da, "Mehmet Ali Ağca yağmurda yürüyüş yapmak istedi. Bu yüzden basın mensuplarından kaçtı" diye cevapladı.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 10:15

İLGİLİ HABERLER