AHMEDİNEJAD: "NÜKLEER ÇALIŞMALARIMIZ BARIŞÇI AMAÇLAR İÇİN"
BAKÜ - İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, ''ülkesinin nükleer çalışmalarının sadece barışçı amaçlı olduğunu'' söyledi.Bakü'de Ekonomik İşbirliği Teşkilatı'nın (EİT) 9. zirvesine katılan Ahmedinejad, yaptığı konuşmada, nükleer teknolojiye sahip olmalarının sadece kendilerinin değil, aynı zamanda tüm bölge ve İslam dünyasının başarısı olduğunu belirtti.
Ahmedinejad, ''Bu başarının İslam dünyasını yüksek düzeyli bilim ve teknolojiler alanında daha da ileriye götürmede öncülük edeceğine inanıyoruz'' dedi.
''Dünyadaki zorba güçlerin bize karşı yönelttiği asılsız suçlamalar bizim ilerleme ve gelişme yolunda devam etmemize engel olamaz'' diye konuşan Ahmedinejad, bu güçlere daha önce yaptıkları (baskı, yıldırma gibi) denemeleri yapmamaları ve İran halkına saygılı olmayı önerdiğini kaydetti.
Tüm nükleer çalışmalarını, uluslararası yasalar ve Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu (UAEK) tarafından belirlenen kurallar çerçevesinde yaptıklarını ifade eden Ahmedinejad, ''Bu alandaki çalışmalarımızı UAEK gözetiminde sürdürmeye hazırız'' diye konuştu.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 06:08