Gündem
  • 29.4.2010 10:05

AHMEDİNEJAD'DAN TÜRKİYE MESAJI: BİRBİRİMİZİN YANINDAYIZ

TAHRAN - Ahmedinejad, Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Ümit Yardım'ın güven mektubunu kabulde yaptığı konuşmada, iki ülke halkları ve devletlerinin kalkınma, güvenlik ve refahta birbirinin yanında yer aldığını kaydetti. Ahmedinejad, ''Tahran ve Ankara'nın, tarihi ortak ilgileri ve çıkarları var'' dedi.
''İran ve Türkiye, dünyada yapıcı görevler için birlikte hareket ediyor'' ifadesini kullanan Ahmedinejad, ''Bölgede emniyetin sağlanması ve dünyadaki yeni düzene olumlu katkıları açısından ortak hareket edilmesi iki ülkenin en önemli görevidir'' diye konuştu.
İki ülkenin İslam dünyasındaki rolleri ve etkilerinden dolayı çekim merkezi olarak görüldüğünü belirten Ahmedinejad, ''İran ve Türkiye, uluslararası konularda da birbirine çok yakın görüşlere sahipler'' dedi.
Ahmedinejad, ilişkilerin daha da geliştirilmesinde iki ülkenin büyük potansiyellere sahip olduğunu belirtti ve ''Bu alanda yapılan önemli anlaşmalar hayata geçirilmeli. İlişkilerin en üst seviyeye çıkarılmasında bizim açımızdan hiçbir sınırlama söz konusu değil'' ifadesini kullandı.

Güncellenme Tarihi : 24.3.2016 08:16

İLGİLİ HABERLER