Gündem
  • 24.11.2016 00:17

Ahmet Davutoğlu Fethullah Gülen'in malikanesinde ne arıyor

FETÖ Çatı davası Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam ediliyor. Davanın 2. gününde İlhan İşbilen’in sorgusuna devam edildi.

Duruşmada sanıklardan Kazım Avcı’nın bir yanlışlık sonucu Sincan Cezaevi’nde getirilmediği anlaşıldı ve Avcı ile görüntülü sistemle bağlantılı kuruldu. Avcı duruşma salonuna gelmek istediğini, yarın mahkemede ifade vermek istediğini söyledi.

BABACAN’A SORULSUN

İlhan İşbilen’e ilk soruyu davanın sanıklarından Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan Hidayet Karaca yöneltti. Karaca sorusunu sormadan önce avukatının salonda olup olmadığını sordu, Mahkeme Başkanı avukatının salonda olduğunu belirtmesi üzerine Karaca “Ben nasıl hukuki yardım alacağım, ben Silivri’deyim, avukat Ankara’da” dedi. Mahkeme Başkanı da gerekirse sizin buraya nakliniz için yazı yazabileceklerini söyledi.

Karaca İstanbul’da alındığı belirtilen bir ifadede İlhan İşbilen’e Ali Babacan’a BDDK’ya götürülmek üzere bir mektup verdiğinin iddia edildiğini belirtilerek “Ben böyle bir mektup verdim mi?” diye sordu. İşbilen ise “Ben öyle bir mektup götürmedim” dedi. Karaca bu durumun Ali Babacan’a da sorularak teyit ettirilmesi gerektiğini talep etti.

“DAVUTOĞLU 4 SAAT GÜLEN’İN EVİNDE KALDI”

Duruşmada Mahkeme Başkanı Selfet Giray, İşbilen’in ifadesindeki çelişkileri gidermek üzere çeşitli sorular yöneltti. Giray, İşbilen’e özellikle Amerika ziyaretlerinin sebebini sordu. İşbilen ise “AKP’nin eski Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem’le birlikte, 4 yıl süreyle o konferanslar yapılırken devlet olarak, milletvekilleri olarak gidilirdi. Davutoğlu’nun ailesi ile birlikte 4 – 4 buçuk saat Gülen’in evinde kaldığını biliyorum. 4 yıl içinde oradan herkes uğradı geçti” dedi.

Başkan, İşbilen’e ABD’ye hangi amaçla gittiğini sordu “Ziyaret amaçlı” diye yanıt vererek “AKP’nin kendisine çok ciddi teveccühü vardı, ondan gidiliyordu” dedi.

OBAMA’YI ‘BABA’ OLARAK YAZMIŞLAR

Eski AK Parti Milletvekili İlhan İşbilen’e dava dosyasında yer alan eski Kültür Bakanı Ertuğrul Günay’la yaptığı telefon konuşmaları da soruldu. İşbilen bir başka telefon görüşmesinde, Obama’nın Antalya ziyaretinin güvenlik açısından bir sıkıntılı olup olmayacağı, Obama’nın zırhlı gemide kalacağının konuşulduğu ancak polislerin Obama’yı tutanağa “Baba” olarak geçirdiğini belirterek “Baba’dan da hareket ederek gitmişler” dedi.

“ERDOĞAN ELİNE ALDI”

Mahkeme Başkanı’nın üzerinde ısrarla durduğu konulardan biri ise dinler arası diyalog ve Fetullah Gülen’le birlikte gerçekleştirilen Vatikan Ziyareti oldu. Mahkeme Başkanı Giray Vatikan’a neden gidildiğini sorması üzerine İşbilen “Dinler arası diyalog, sonradan Cumhurbaşkanı, Başbakan tarafından resmiyete döküldü. Bunun devlet eliyle yapılması için girişim oldu. Sayın Erdoğan sanırım 10 yıldır bunu destekliyor. Eline aldı bu işi” dedi.

GÜLEN’İ TERÖR ÖRGÜTÜ LİDERİ OLARAK KABUL ETMİYORUM

Mağdur müştekilerden Ahmet Tatar, İşbilen’e TUSKON üyesi olup olmadığını sordu. “Hayır ama İstanbul Deniz Ticaret üyesiyim. İşadamıyım tüm etkinliklerine katılıyordum herkes gibi. Kendileri kaydettiyse bilemem” dedi. Mağdur müştekilerden Önder Gökçekaya, İşbilen’e “Gülen’i terör örgütü lideri olarak kabul ediyor musunuz?” diye sordu İşbilen “Hayır etmiyorum” diye yanıtladı.

Güncellenme Tarihi : 24.11.2016 00:22

İLGİLİ HABERLER