Gündem
  • 19.4.2012 16:25

"AK Parti bir tek 'ona' dokunamıyor!"

CHP lideri Kılıçdaroğlu yaptığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

KILIÇDAROĞLU:

TBMM darbe hukukun yarattığı kirliliği 30 yıldır neden temizleyemedi. Türkiye son 10 yıldır AK Parti tarafından yönetiliyor. AK Parti istediği her şeye dokunurken, dokunmadığı tek bir şey var, o da; 'darbe hukuku'

"YÜZDE 10 SEÇİM BARAJI MİLLİ İRADE HIRSIZLIĞIDIR!"

Demokrasi güzel ve köklü bir kavramdır. Darbe hukuku topluma yönlendirilmiş bir silahtır. Bu durum Türk demokrasisinin ve siyasetinin ahlak sorunudur. YÖK yasasına sahiplenmesi, seçim kanunun değişitirilmek istenmemesi bir siyasal ikiyüzlülüktür.  Yüzde 10 seçim barajı darbecilerin getirdiği bir milli irade hırsızlığıdır. Darbe hukuku ve demokrasi hukuku bir arada olmaz.

"SİYAH-BEYAZ TELEVİZYONLAR BİLE GİTTİ AMA..."

12 Eylül darbesinin üzerinden 32 yıl geçmesine rağmen, Türkiye'de hala bunun izleriyle karşılaşıyoruz. Bunun nedeni siyasi iktidarın bunu sahiplenmesi, sahiplenme duygusuyla bir şeyler yapmasıdır. 'Sansür, hapisteki gazeteciler, hapisteki milletvekilleri, kadın cinayetleri, cezaevlerinde çocuklara tecavüz', hala bunlardan söz ediliyor. 32 yılda neler değişti, ülkeler değişti, siyah-beyaz televizyonlar gitti, renklileri geldi. Ama ülkemize hala demokrasi gelmedi. CHP milletvekilleri bu dönem kendilerine verilen yasama döneminde haklarını sonuna kadar kullanmaya çalışıyorlar. Onlarca kanun teklifi verdik. CHP'nin şimdiye kadar önerdiği yasa teklifleri, darbenin izlerinin temizlenmesi ve çağdaş bir demokrasi için olmazsa olmazdır. 

"BİZE HEP ŞU ELEŞTİRİ GELİR!"

Bize hep şu eleştiri gelir, 'Efendim söylüyorsunuz ama, hiç kanun teklifi vermiyorsunuz!' ancak, biz kanun tekliflerini veriyoruz, komisyonlarda duruyor. Bugün toplu bir sunuş yaptık. Biz darbenin izlerini temizlemek istiyoruz, gerçek bir çağdaş demokrasi istiyoruz. CHP olarak tarihimizin her döneminde demokrasi için micadele ettik. Darbelerden en büyük zararı biz gördük, mal varlıklarımıza el konuldu. En somut örneği Recep Tayyip Erdoğan. Kendisi milletvekili olamıyordu. Ama biz hiç bir intikam duygusu içinde olmadık. Çağrıyı yapıyorum: Darbe hukukundan Türkiye Cumhuriyeti'ni temizlemek mi istiyorsunuz? Biz hazırız, ben bu çağrıyı yapıyorum. Darbe hukukundan bu ülkeyi kurtarmak her siyasetçinin görevidir. Bu çağrıyı buradan yaptım, tüm Türkiye duysun. (Habertürk)

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 18:40

İLGİLİ HABERLER