Ekonomi
  • 27.2.2023 15:26

AK Parti EYT'nin yasalaşacağı tarihi verdi

Yasalaşma tarihi belli oldu! AK Parti'den yeni açıklama: Meclis'te ilk gündem EYT olacak

EYT son dakika haberleri...Emeklilikte yaşa takılanlar için yapılan EYT kanun teklifinde yasalaşma tarihi belli oldu. EYT düzenlemesi yarın Meclis'e geliyor. Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat sonrası AK Parti EYT kanun teklifi için harekete geçti ve 'EYT ne zaman çıkacak' sorusu yanıt buldu. Buna göre Meclis'in yarın açılmasıyla beraber ilk gündem maddesi EYT olacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş tüm partilerin destek vermesi durumunda EYT'nin yasalaşma tarihini açıkladı.

EYT düzenlemesi yarın Meclis'e geliyor. Yaklaşık 5 milyon kişiyi ilgilendiren ve yaş şartı olmadan emeklilik hakkı verecek EYT yasası Meclis Genel Kurulu'nda oylandıktan sonra yasalaşarak Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın onayına sunulacak.

AK PARTİ'DEN YENİ EYT AÇIKLAMASI

Emeklilikte yaşa takılanlar(EYT) ile ilgili düzenlemenin yarın Meclis'te görüşülmesi bekleniyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi deprem sebebiyle 3 hafta ara verdiği çalışmalarına yarından itibaren devam edecek. Genel Kurul'da öncelikle emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili teklif ele alınacak.

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, "İlk gündem başlığımız EYT düzenlemesi." dedi.

"EYT NE ZAMAN ÇIKACAK" SORUSU YANIT BULDU

Elitaş yaptığı açıklamada, "4 Maddelik kanun teklifi, eğer siyasi parti grupları katkı sağlarlarsa, salı günü kanun teklifini bitirebiliriz. Hemen genel üzerindeki yaptığımız görüşmelerle bunu değerlendirebiliriz. Ama kanun temel kanun olmadığından normal şartlar altında genel kurulda 12-13 saatlik bir çalışma ile sabaha karşı bitme durumu olur ki, o zaman Çarşamba günü nihayete erer diye düşünüyorum." diye konuştu.

EYT NE ZAMAN RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANACAK?

EYT yasasının 28 Şubat tarihinde gündeme gelmesi ve Genel Kurul'da oylanıp yasalaştıktan sonra Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

MECLİS NE ZAMAN AÇILACAK? EYT'LİLER O SAATE KİLİTLENDİ

Deprem sonrasında çalışmalarına ara verilen TBMM Genel Kurulu da 28 Şubat saat 15:00'de yeniden toplanacak. TBMM'de görüşülecek yasal düzenlemelerin başında Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili taslak ile yapılandırma kanunu geliyor.

EYT ŞARTLARI NELER?

EYT yasa taslağı Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülmüş ve 4 madde olarak kabul edilerek Genel Kurul'a sevk edilmişti. Düzenlemeye göre 8 Eylül 1999 öncesinde sigortalı olarak işe başlamış tüm vatandaşlar bağlı bulundukları kurumun prim şartını tamamlamaları halinde yaşa bakılmadan emekli olabilecek. Buna göre Bağ-Kur ve Emekli Sandığı mensupları erkeklerde 9000 kadınlarda ise 7200 gün prim şartını tamamlayanlar yaş şartı olmadan emekli olabilecek.

Güncellenme Tarihi : 28.2.2023 00:31

İLGİLİ HABERLER