Gündem
  • 25.10.2025 14:40

AK Parti İstanbul İl Başkanı : Şu anda CHP'nin 2 puan önündeyiz, esas farklı İBB iddianamesi ortaya çıkınca yaparız

AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, CNN Türk'ten Hakan Çelik'in sorularını cevapladı. AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir, 2019’dan bu yana İstanbul’da yeni metro hattı için ihale yapılmadığını belirtti. Öte yandan Özdemir, İstanbul'da yapılan son seçim anketine ilişkin bilgileri de paylaştı.

“AK PARTİ ŞU ANDA İSTANBUL’DA DA BİRİNCİ PARTİ KONUMUNDADIR”

AK Parti şu anda İstanbul’da da birinci parti konumundadır. 2 puan farkla CHP’nin önüne geçmiştir. Ancak biz bunu yeterli görmüyoruz. Özellikle iddianame süreçleri tamamlandıktan sonra, İstanbul halkı gerçekten İstanbul’da neler yapılmış, İstanbul’un kaynakları nasıl heba edilmiş, bunları görecektir.

Bu süreci ben biraz FETÖ sürecine benzetiyorum. 2013 yılında dershaneler meselesi ilk ortaya çıktığında, birçok kişi “Bu dershanelerle niye uğraşılıyor?” gibi sorular sormuştu. Ancak 2013, 2014, 2015 yıllarında yürütülen mücadele, 2016 yılında tam anlamıyla anlaşılmış ve sonuçlandırılmıştır.

"İDDİANAME ORTAYA ÇIKTIKTAN SONRA NET BİR ŞEKİLDE GÖRÜLECEK"

Şu anda maalesef yüzyılın yolsuzluk operasyonuyla karşı karşıyayız. İstanbul halkı, kendi vergilerinin hükümet tarafından Büyükşehir’e gönderilen paraların nasıl heba edildiğini, hangi yerlere aktarıldığını iddianame ortaya çıktıktan sonra net bir şekilde görecektir.

Biz özellikle yargının önüne geçmemek ve duyumlarımızı, iddiaları iddianame çıkmadan paylaşmamak ilkesine sahibiz. Bu işin siyasallaşmasını ve siyasal zeminde yürütülmesini istemiyoruz; yargının siyasal bir zemine çekilmesini de arzu etmiyoruz.

Ancak, Aziz İhsan Aktaş iddianamesinde başkanın fiilleri net bir şekilde ortaya konmuştur. Damatlığından düğün organizasyonlarının masraflarına, eşine alınan lüks otomobil ve ciplerden birçok otel ve inşaat şirketinin kaynaklara bağlanmasına kadar birçok durum belgelenmiştir. Aziz İhsan Aktaş’ın, belediyenin kaynaklarından bir milyarın üzerinde bir kaynağı kendisine aktardığı ve bu kaynak üzerinden çeşitli siyasal çalışmalar yürüttüğü görülmüştür.

Baktığınızda, muhalif kimliği bilinen İsmail Saymaz ve Bahar Feyzan gibi isimlerin açıklamalarında bu iddianamenin boş olmadığı, dolu ve kapsamlı bir iddianame olduğu kamuoyu tarafından görülmüştür. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iddianamesi, İstanbul’da yapılanlara dair gerçeği daha da kuvvetlendirecektir.

İstanbul halkı, Ekrem İmamoğlu döneminde yaşananları net bir şekilde görecektir. Bunun sonucunda, AK Parti’ye olan güvenin artacağına; Cumhuriyet Halk Partisi’nin güveninin ise erozyona uğrayacağına inanıyoruz.

Bazı ölçümlemeler, maalesef ülkeleri karalamak amacıyla da yapılabiliyor. Bugün demokrasi adı altında İsrail’in uygulamaları ortadayken, dünyada bu standartları belirleyenler İsrail hakkında tek bir eleştiri getirmiyor; fakat Türkiye ile ilgili abartılı bir algı yaratılıyor. Bu durum, mevcut problemleri yüksek ölçekte göstererek ülkeyi sıkıştırmak için kullanılıyor.

Yapılan son yargılama süreçleri ve operasyonlar birçok yere uzanıyor. Devlet kurumlarındaki bazı kişilerin de kendi problemleri olduğu görülüyor. Birçok devlet kurumuna yönelik operasyonlar gerçekleştirildi. Özellikle Cumhuriyet Halk Partili belediyelerde yapılan operasyonlarda, şikayet eden çoğunlukla CHP’li kişiler oldu. Rüşvet alan ve veren kişilerin paylaşım yapamadıkları için şikayet edenler, CHP içinden çıkan kişilerdi. AK Parti tarafından bu tür şikayetlerin yapılmadığı görülüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongresiyle ilgili birçok konuda da rüşvet ve delegelerin satın alınması gibi iddialar gündeme geldi. Bu iddiaları dile getirenler, yine CHP içinden çıkan isimlerdi.

Dolayısıyla biz, ülkemizde yolsuzluklarla mücadele konusunda, kamu kuruluşlarının daha şeffaf olabilmesi gerektiği konusunda hemfikiriz. Vatandaşlarımız da bu konuda aynı düşünceye sahiptir. İhale kanunlarında yapılan iyileştirmelerin daha ileri noktaya taşınması için mücadeleyi yürütecek olan parti de AK Parti olacaktır."

Güncellenme Tarihi : 25.10.2025 15:01

İLGİLİ HABERLER