Gündem
  • 26.10.2022 12:47

AK Parti Türkiye Yüzyılı toplantısına 8 partiye davet gönderdi, 3'üne göndermedi

AK Parti, kritik toplantı için o 3 partiye davet göndermedi!

AK Parti, 'Türkiye Yüzyılı' toplantısına CHP ve İYİ Parti liderlerinin de olduğu 11 partinin davet dildiğini, DEVA Partisi, Gelecek Partisi ve HDP'ye davet gönderilmediğini açıkladı.

28 Ekim’de gerçekleştirilecek AK Parti'nin “Türkiye Yüzyılı Tanıtım Toplantısı”na, Milliyetçi Hareket Partisi, Cumhuriyet Halk Partisi, Saadet Partisi, Hür Dava Partisi, Büyük Birlik Partisi, Demokratik Sol Parti, Demokrat Parti, Vatan Partisi, Yeniden Refah Partisi, Anavatan Partisi ve İYİ Parti davet edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye Yüzyılı vizyonu en büyük mirasımız olacak

"Cuma günü Türkiye Yüzyılı müjdesi ile milletimize duyurduğumuz vizyon belgemizin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız"

Yarın Cumhuriyet tarihinin en büyük konut, işyeri ve arsa projesinin ilk temel atma törenini gerçekleştireceğiz. Cuma günü Türkiye Yüzyılı müjdesi ile milletimize duyurduğumuz vizyon belgemizin tanıtım törenini Ankara Kapalı Spor Salonu'nda yapacağız. Cumartesi günü 29 Ekim programlarının ardından 2023 hedeflerimizin sembol projelerinden Türkiye'nin otomobili togg'un banttan indirme törenine katılacağız. Ayrıca kasım ayında Türk Devletleri Teşkilatı Liderler Zirvesi ve G-20 Liderler Zirvesi'nin de aralarında olduğu çok önemli Endonezya Bali'de yapılacak olan bir dizi yurt dışı programımız olacak.

Önümüzdeki yıl vasıl olacağımız Cumhuriyetimizin 100. yılına büyük bir heyecanla, şevkle, coşkuyla hazırlanıyoruz. Bizim için bu yıldönümü sadece yeni devletimizin 2. asrının başlangıcını ifade eden bir takvim değişikliği olmanın ötesinde manalara sahiptir. İşte bu anlayışla Anadolu toprakları üzerinde son bin yılda kurduğumuz üçüncü devletimiz olan Cumhuriyetimizi siyasi, ekonomik, sosyal, diplomatik alanlarda milletçe hayalini kurduğumuz seviyeye çıkaracak atılımın adını Türkiye Yüzyılı koyduk. Ülkemizin ve medeniyetimizin tüm kazanımları üzerinde yükselteceğimiz bu vizyon yeni nesillere bırakacağımız en büyük mirasımız olacaktır. Uzunca bir süredir dile getirdiğimiz 2053 ve 2071 vizyonlarını Türkiye Yüzyılı'nın inşası yolundaki basamaklar olarak görüyoruz. Üstelik bu atılımı dünyanın tarihi dönüşüm yaşadığı bir dönümde hayata geçiriyoruz.

Türkiye'nin içinde bulunduğu süreç, siyasi, ekonomi, sosyal ve kültürel gelişmeleri ile dünyadan olup bitenlerden bağımsız değildir. Dünya geçtiğimiz asrın ortalarına doğru faşizmin sultasından 30 yıl önce de kominizmin hezeyanlarından kurtulmuştu. İnşallah bu dönemde dünyamız parıltılı kavramların ambalajı içerisinde önümüze getirilen ve insan fıtratını bozarak onu yeniden felaketin eşiğine sürükleyen sapkın dayatmalardan kurtulacaktır.

Haberin Ayrıntıları Geliyor...

Güncellenme Tarihi : 26.10.2022 12:54

İLGİLİ HABERLER