Gündem
  • 30.3.2012 17:00

''AK Parti, zorbalığı komisyondan Genel Kurul'a taşıdı''

Yeniçeri, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, komisyonda demokratik ortamdan uzak bir şekilde tamamlanan zorunlu eğitimi 12 yıla çıkaran teklifin Genel Kurul'daki görüşmelerinde de siyaset kurumuna zarar veren olayların yaşandığını söyledi.
     ''AK Parti, zorbalığı komisyondan Genel Kurul'a taşıdı'' diyen Yeniçeri, Genel Kurul'da yaşanan tartışmaları anımsatarak, AK Parti'li milletvekillerinin kürsüdeki hatibi darbettiğini savundu.
     Teklifin Genel Kurul'daki görüşmelerinde AK Parti'yi bir sınava tabi tutuklarını anlatan Yeniçeri, ''Biz, Kuran-ı Kerim'i sıradan seçmeli ders olarak gören AKP'nin tavrını doğru bulmadık. 'Kuran-ı Kerim ve diğer seçmeli dersler' şeklinde maddenin değiştirilmesi için önerge verdik. İmam hatiplerin orta kısmının açılması için açık önerge verdik. AKP'liler bizim teklifimizi reddederken, bizim önergemizdeki hususları kendi önergelerine yazıp, kabul ettiler. AKP'nin önergesini biz MHP olarak hiç tereddütsüz kabul ettik'' diye konuştu.
     Yeniçeri ayrıca, üniversitelere Recep Tayyip Erdoğan, Abdullah Gül, Necmettin Erbakan ve Bülent Ecevit'in isimleri verilirken, teklif etmelerine rağmen Alparslan Türkeş ve Şeyh Edebali isimlerinin üniversitelere verilmesinin esirgendiğini söyledi.
 

Güncellenme Tarihi : 22.3.2016 19:12

İLGİLİ HABERLER