Gündem
  • 4.4.2014 16:21

Ak Parti'den başvurusu kabul edilmedi, bağımsız seçildi

ELAZIĞ'ın Alacakaya İlçesi'nde belediye başkan aday adaylığı için AK Parti'ye başvuran mimar 32 yaşındaki Başaran Yaşlı, başvurusu kabul edilmeyince bağımsız olarak girdiği 30 Mart seçimlerinde belediye başkanlığını kazandı.

Elazığ'ın Alacakaya İlçesi'nde mimar Başaran Yaşlı, belediye başkanlığı için aday adaylığını yaptığı Ak Parti'den adaylığı kabul edilmeyince, ilçede geçtiğimiz pazar günü yapılan seçimlere bağımsız olarak girip, belediye başkanlığını kazandı. Yaşlı, "Seçim öncesi AK Parti'ye aday adaylığı için resmi müracaatta bulundum. Yapılan mülakatta, yüzde 90'ın üzerinde oy alma garantisi verdim. Yüzde 90 alacağıma inanıyordum. Çünkü ailem sosyal demokrat, savunduğumuz bir Atatürkçülük var ama bunun dışında iyi hizmet veren bir devlet var şu an. Bağımsız olarak aday oldum, başkanlığı kazandım ama AK Parti'nin savunduğu ideolojiden çok da uzakta biri değilim. Seçimlere bağımsız olarak girmeme rağmen, AK Parti adayı ali Tekdemir'den 192 fazla oy aldım. Seçmen sayısının 2 bin 137 olduğu ilçede, yaklaşık 240 civarında oy kullanmadı, yani kullanılan oy bin 970 civarındaydı. Seçim sonunda ben 956, AK Parti adayı Tekdemir ise 768 oy aldı. Eğer AK Parti'den aday olsaydım, bu oyların tamamını ben alacaktım. Bunu biliyordum ama mülakat sonrasında adaylığım kabul edilmemişti" dedi.

Yaklaşık 15-16 ay Alacakaya dışında yaşadığı için kendisine seçim süresinde, "İthal Aday" denildiğini belirten Yaşlı, "Aslında bu deyim doğru. Yani yaşımın yarısını dışarda geçirdim. Üniversite eğitimimi İstanbul'da yaptım. Çin ve ABD başta olmak üzere bir çok ülkede dil eğitimi aldım. Bu yüzden bunca yıl dışarıda yaşadım. Ama bunun ilçeye getirisini görmek lazım. Ben Türkçe dışında yörede konuşulan Zazaca ve İngilizce'yi çok iyi derecede konuşuyorum. İç mimar olduğum için de maden zengini olan Alacakaya'ya çok faydalı olacağımı düşünüyorum" diye konuştu.

32 yaşında olmasına rağmen evliliği düşünmediğini, bunu da 'kısmet' olarak değerlendiren Yaşlı, aile şirketleri olan Alacakaya Mermer A.Ş.’nin ilçeye katkısının yeterli olmadığını savunarak, "Genel anlamda eğer bir Elazığlı gerçekten durumu çok iyidir ama İstanbul’da yaşıyordur, işi İstanbul’dadır ama dönüp Elazığ’ın kalkınmasına yardım edebilir. Biz diyoruz ki, onları buraya çekelim. Yani ilk etapta doğdukları yer, geldikleri yer, gelip buraya yatırım yapmalarını sağlamak istiyoruz. İlçede tek bir işsiz kalmayacak. Refahın geldiği burada çalışmak isteyen yatırımcıların sayısı artacak. Madenle birlikte farklı sektörlerde yeni yeni işyerleri açılacak. Biz bunu batıya çok iyi anlatacağız" dedi.

Şahismail GEZİCİ-Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ, (DHA) 

Güncellenme Tarihi : 19.3.2016 06:20

İLGİLİ HABERLER