Gündem
  • 30.7.2020 11:40

AK Partili iki milletvekili koronavirüse yakalandı

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'ndan sonra iki milletvekili daha koronavirüse yakalandı.

AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir ve Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal koronavirüse yakalandı.

İki vekil de sağlık durumlarının iyi olduğunu açıkladı. Ziver Özdemir, Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Geçtiğimiz hafta sonu Batman’da Gençlik Kolları Başkanımızın düğününe katıldım. Düğünde, İl Genel Meclis Başkanımız kendisini halsiz hissediyordu. Düğünün hemen ardından yaptırdığı testin pozitif çıktığını öğrendim. Ben de hemen test yaptırdım. İlk test negatif çıktı fakat 23 Temmuz’da ben virüsün etkilerini hissetmeye başladım. 24 Temmuz Cuma günü bu nedenle Ayasofya Camii açılışına katılmayarak, test yaptırmaya gittim. Düğünde virüsü kaptım” dedi. AK Parti Kilis Milletvekili Ahmet Salih Dal da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada test sonucunun pozitif olduğunu açıkladı. Dal, “Test sonucumun pozitif çıkmasının ardından kendimi izole ederek hiç kimse ile temasta bulunmamaya özen gösterdiğimi, izolasyon sürecinde bulunduğumu ve sağlık durumumda endişe edilecek bir husus bulunmadığını kamuoyunun bilgisine sunarım” dedi.

Koronavirüs tedavisi tamamlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Hürriyet’e anlattı...

Koronavirüs tedavisi tamamlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Demiröz Hürriyet’e anlattı... Aynı araçta 4 saat kalınca

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, birlikte yolculuk yaptı. Yolculuk sonrasında ikisi de koronavirüstü. Demiröz atlattı, Akbaşoğlu halen entübe.

Koronavirüs tedavisi tamamlanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, hastanede zor günler geçirdiğini ama moralini yüksek tuttuğunu belirterek, “Önemli olan makam, mevki değil sağlık. Bu virüs makam mevki dinlemiyor, sağlığınızın kıymetini bilin. Umarım Grup Başkanvekilimiz Emin Akbaşoğlu Bey de bir an önce iyileşir” dedi.

CİĞERİMDE TUTULMA VARDI

Demiröz, koronavirüs tedavi sürecini Hürriyet’e şu sözlerle anlattı: “AK Parti Grup Başkanvekilimiz Muhammet Emin Akbaşoğlu Bey ‘Ankara’ya birlikte gidelim’ teklifini bana sundu. ‘Tek araba gidelim’ dedik. Yolculuğun ardından pazartesi günü test yaptırdık. Benimki ikincide pozitif çıktı. Hastalığın etkilerini hissetmeye başladım. Yemeklerden tat alamıyordum, ateş ve yorgunluk ve iştahsızlık vardı. Hemen Ankara Şehir Hastanesi’ne gittik. Hastaneye yatırdılar. Tomografi çektiler. Ciğerimde yüzde 20’ye yakın bir tutulma vardı. Oda içerisinde sürekli yürüdüm. Hep kendi kendime ‘çok iyiyim, çok iyiyim’ dedim. Moralimi ilk andan hastaneden çıktığım son ana kadar.”

AKBAŞOĞLU ŞU AN ENTÜBE

Muhammet Emin Akbaşoğlu (AK Parti Grup Başkanvekili koronavirüs tedavisi görüyor) Bey’e de moral vermeye çalıştım. Heyecanlıydı. Maalesef şu an hâlâ entübe durumda. Onun için dua ediyorum. 10 gün sıkıntılı bir dönem geçirdim. Geçmişte spor yapmış olmanın çok önemi var. Futbol geçmişim olduğu için avantajım vardı. Biz Emin Bey ile aynı arabada gelirken maske takmamıştık. Maske taksaydık belki yakalanmayacaktık.

Bu virüs makam mevki dinlemiyor, yakaladı mı gözünün yaşına bakmıyor. Mesafeli olun, bu işi hafife almayın. Ben de belki hafife aldım. Ateş, baş ağrısı, boğazınıza bir şeyler yapışmış gibi hissediyorsunuz.”

 

Güncellenme Tarihi : 30.7.2020 10:47

İLGİLİ HABERLER