MUSTAFA YAMANER
BALIKESİR - Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde Kızılay Şubesi'nin 2. Geleneksel Sünnet Şöleni'nde 100 çocuk AK Parti Milletvekili Doktor Turan Çömez tarafından sünnet ettirildi.
Gece, Cumhuriyet Meydanı'nda sünnet çocukları için müzikli eğlence tertiplendi. Çocuklar gönüllerince bol bol eğlendi. Daha sonra Bandırma Sanat Merkezi'nin Zeybek Oyunları Gösteri Ekibi sahne aldı. Açık havadaki şöleni AK Parti Balıkesir Milletvekili Opr. Dr. Turan Çömez, CHP Balıkesir Milletvekili Sedat Pekel, Kaymakam İsmail Gürsoy, Belediye Başkanı Halil Ünlü, Kızılay Şube Başkanı Mehmet Özümit, Kızılay Müdürü Ekrem Eren binlerce davetli izledi.
Pazar günü ise Kızılay Bandırma Yaşlılar Konukevi ve Öğrenci Yurdu bahçesinde sünnet olacak 100 çocuk için eğlence tertiplendi. Çocuklar konvoyla şehir içinde gezdirildi. Sosyal tesislerde toplanan vatandaşlara Bandırma Müftüsü Hıdır Bayrak ve 10 mevlithan Kur'an-ı Kerim ve mevlidi şerif okudular. Mevlitten sonra Kızılay Sosyal Tesisleri bahçesinde 4 bin davetliye pilav ve ayran dağıtılırken izdiham yaşandı.
Bandırma Kaymakamı İsmail Gürsoy ve Belediye Başkanı Halil Ünlü, kırtasiye yardımı yaparken, Kızılay Şube Başkanı Mehmet Özümit de 100 çocuğa çocuklara saat hediye etti.
Kızılay'ın sünnet törenine katılan AK Parti Balıkesir Milletvekili Operatör Dr. Turan Çömez, 100 çocuğu tek tek sünnet ederken Devlet Hastanesi doktorları da kendisine yardımcı oldular. Geçen yıl da 80 çocuğu tek başına sünnet eden Çömez, şakalaştığı çocuklara birer altın hediye etti.
Bu arada, sünnet töreni sırasında korkudan kaçan bazı çocuklar, aileleri tarafından tekrar sünnet için sıraya sokuldu. Çocuklardan bazıları ise sıralarını beklerken ağladı.
Güncellenme Tarihi : 16.3.2016 20:24