Gündem
  • 1.4.2023 23:28

Akıncı TİHA'nın ilk alıcısı Pakistan oldu

Pakistan, Baykar Teknoloji tarafından üretilen Akıncı taarruzi insansız hava aracını (TİHA) satın alan ilk yabancı ülke oldu.

Bir süre önce Akıncı TİHA siparişi veren Pakistan’ın Alman şirket Hendsoldt'un ARGOS II FLIR ve PrecISR GaN AESA radarını kullanacağı belirtiliyordu.

Pakistan ordusundan pilotlar geçen yıl Akıncı TİHA eğitimi almıştı. Akıncı TİHA’nın Pakistan’ın yanı sıra Azerbaycan’a da satılması planlanıyordu.

Baykar Teknoloji’de yer alan bilgiye göre, Bayraktar TB2'den daha uzun ve geniş olan Akıncı İHA, kendine özgü bükümlü kanat yapısıyla 20 metrelik bir kanat açıklığına sahip olacak ve çok sayıda milli akıllı mühimmat taşıyabiliyor. Akıncı ayrıca özgün yapay zeka sistemi sayesinde, daha akıllı ve çevresel koşulların daha da farkında olmasının yanı sıra kullanıcılarına ileri uçuş ve teşhis fonksiyonları sunuyor.

Akıncı, savaş uçaklarının yaptığı bazı görevleri de icra ediyor. Taşıdığı elektronik destek podu, uydu haberleşme sistemleri, hava-hava radarları, engel tespit radarı, sentetik açıklıklı radar gibi çok daha gelişmiş faydalı yüklerle görev yapıyor. Savaş uçaklarının yükünü azaltacak olan Akıncı ile havadan bombardıman da icra edebiliyor. Akıncı İHA, hava-hava görevlerinde de kullanılabiliyor.

Kaynak: Mepa News

Güncellenme Tarihi : 1.4.2023 23:31

İLGİLİ HABERLER