ANKARA - Sinop''un Erfelek ilçesine bağlı Salı Köyü muhtarı Kemal Akkoca, köy yolunun yapımına destek amacıyla Köy Hizmetleri araçlarına mazot almak
için topladığı 2 milyar 300 milyon lirayı, ''''Yolunuzu yaptırırız'''' diyen AKP İlçe Başkanı Vecdi Yeni''ye verdi. Yeni, mozat parasını partiye ''bağış'' kaydettikten sonra, muhtara da bağış makbuzu verdi. Ancak, söz verilen yol yapılmadı.
İşin kolay yolu!
Salı Köyü muhtarı Akkoca, yol yapımında, Köy Hizmetleri''nin
araçlarının mazot ihtiyacını karşılamak için 2 milyar 300 milyon lira topladı. ''İş daha kolay halledilir'' düşüncesiyle Akkoca 21 Eylül 2004''te parayı Köy Hizletleri''ne değil de ''yolun yapılacağı'' sözünü veren AKP Erfelek İlçe Başkanı Vecdi Yeni''ye teslim etti. Yeni, Akkoca''ya, parayı AKP''ye bağışladığına dair bir makbuz verdi.
10 ay geçmesine karşın köy yolu yapılmadı. Bunun üzerine köylüler muhtarı sıkıştırmaya başladı. Akkoca, Yeni''ye yolun bir an önce yapılmasını hatırlatmasına rağmen bir sonuç alamadı.
Yeni''nin yol karşılığı bağış aldığına ilişkin şikâyet AKP İl Başkanı Dursun Demirel''e yansıtıldı. Köy muhtarıyla konuşan Demirel, ''bu ve benzeri olaylar'' nedeniyle bir ay önce Yeni''yi ''yetersiz'' olduğu gerekçesiyle görevden aldı.
Muhtar Akkoca olayı şöyle anlattı: ''''Köyün altı km.''lik yolu bozuk. Köy Hizmetleri''nin mazot ihtiyacı için bizden para istediler. Köylülerden 2 milyar 300 milyon lira topladım. Parayı AKP İlçe Başkanı Yeni''ye verdim. Bana, ''Bu parayı partiye bağış kaydedelim. Biz sizin yolunu yaparız'' dedi.
Biz de güvendik, verdik. Aradan 10 ay geçti yol bir türlü yapılmadı. Ben artık halkımın karşışına çıkamıyorum. Fakir fukaradan topladık parayı. AKP yöneticileriyle de görüştüm. Saygı göstermiyorlar. Peşini bırakmayacağım.''''
Demirel: Görevden aldım
AKP Sinop İl Başkanı Dursun Demirel ise, olay hakkında şunları söyledi: ''''Biz olayı sonradan duyduk. Bu konuda şikâyet bir ay önce geldi. Mazot parası değil. Vatandaş bağış yapmış. Vatandaşın bağış yaptığına dair makbuz var.
Yol 2005 programında var, yapılacak. Yol, Köy Hizmetleri''nin görevi, mecburen yapacak. Ama bu olay yolla ilgili değil. Şikâyet gelince ilçe başkanımızı aradım. Bize, ''Parayı partiye bağış yaptım'' diyor. Kesinlikle şık olmadı. İnsanlar böyle hatalar yapıyor. Biz de böyle bir-iki yetersizlik görünce ilçe başkanını görevden aldık.''''
(RADİKAL)
Güncellenme Tarihi : 17.3.2016 12:19