Gündem
  • 24.5.2024 01:21

Aksa Tufanı yenilmez sanılan İsrail ordusunun kağıttan kaplan olduğunu ortaya çıkardı

Örümcek ağından daha zayıf.. Mescid-i Aksa tufanı, işgal ordusunun 7 ay süren mücadeledeki zayıflığını nasıl ortaya çıkardı?

Demir Kubbe'den Askeri İstihbarata... Mescid-i Aksa tufanı, işgal ordusunun 7 ay süren mücadeledeki zayıflığını nasıl ortaya çıkardı?

“Yenilmez ordu”, Tel Avivli siyasetçilerin, Orta Doğu'nun en güçlü ordusu ve dünyanın en güçlü ordularından biri olduğunu söyledikleri İsrail işgal ordusuyla ilgili onlarca yıldır savunduğu şeydi; Bu efsaneyi yerle bir eden Aksa Tufanıdır.

7 Ekim 2023 Cumartesi sabahı saat altı buçukta yaklaşık 1000 İslami Direniş savaşçısı, Gazze Şeridi'nin kuzeyini İsrail yerleşimlerinden ayıran sınır çitinden sızmaya başlamış ve "Operasyon" gerçekleştirilmişti. Mescid-i Aksa Tufanı” duyurusu yapıldı.

"El-Aksa Tufanına" Filistin direnişinden bine yakın savaşçı katıldı; bunların arasında helikopter ve paraşütle donatılmış araçlar kullanarak, çitleri koruyan ordulardan habersiz ve istihbarat bilgisi olmadan Gazze Şeridi çevresindeki yerleşim yerlerine gelen savaşçılar da vardı. BT.

O günden bu yana İsrail, Gazze Şeridi'ne hava ve deniz bombardımanı başlattı, ardından yaklaşık 36.000 şehidin öldürüldüğü bir kara saldırısı izledi, ancak Başbakan Binyamin Netanyahu'nun açıkladığı iki ana hedefe ulaşamadı: direnişi yok etmek ve Mahkumların askeri güçle serbest bırakılması.

Gazze'de sivillere yönelik imha savaşının başlamasından altı ay sonra, işgal ordusunun açıkladığı gibi, esir takası anlaşmasıyla serbest bırakılan rehineler dışında, 2015'teki rehinelerden yalnızca iki rehine serbest bırakıldı.

Güncellenme Tarihi : 24.5.2024 01:26

İLGİLİ HABERLER