AKŞAM VE SHOW TV, TOPLAM 75 MİLYON EURO REKLAMI GARANTİLEDİ!
Çukurova Grubu''nun, Yapı Kredi Bankası''nı Koç Finansal Hizmetlere satışıyla ilgili anlaşmasının ayrıntıları ortaya çıkmaya başladı.
Hisse devir işleminin tamamlanmasından sonraki 5 yıllık bir dönem için YKB ve iştirakleri tarafından, Çukurova Grubu''nda yer alan medya şirketleri (Akşam Gazetesi, Show TV) aracılığıyla yıllık 15 milyon Euro olmak üzere, reklam harcaması yapılmasını öngören bir anlaşma imzalanması düşünülüyor. Bunun yanısıra hisse devir tarihi itibariyle YKB ve Superonline Internet şirketi ile arasında imzalanması öngörülen bir anlaşmada, taraflar arasında mevcut sözleşmelerin, ''olağan iş ve piyasa koşullarında'' olmak üzere 5 yıllık bir süre için uzatılması öngörülüyor.
Yapı Kredi Bankası, en kısa zamanda hisse devrinin ve kapanış işlemlerinin gerçekleşmesini sağlamak üzere Koçbank tarafından iletilen genel kurul toplantısı talebini olumlu karşıladı ve banka yönetimi, toplantının Eylül ayı içinde yapılmasını karara bağladı.
Yapı ve Kredi Bankası''ndan Borsa''ya gönderilen yazıda, Çukurova Holding A.Ş. ve çeşitli Çukurova grubu şirketleri ve Mehmet Emin Karamehmet ile Koç Finansal Hizmetler A.Ş. ve Koçbank Nederland N.V. arasında bankanın yüzde 57.4 oranındaki hissesinin satışına ilişkin olarak Mayıs ayında sözleşme imzalandığı anımsatıldı.
Açıklamada, Koçbank A.Ş.''nin 7 Eylül 2005 tarihinde bankaya bir yazı gönderdiği ve sözü edilen yazıda, imzalanan hisse satış anlaşması doğrultusunda banka hisselerinin satışı işleminde taraflar arasında son aşamaya gelindiği, bu çerçevede en kısa zamanda hisse devrinin ve kapanış işlemlerinin gerçekleşmesini sağlamak üzere banka genel kurul toplantısınınn yapılmasına ihtiyaç olduğunun belirtildiği kaydedildi.
''''YARDIMCI OLMAMIZ GEREKİR''''
Açıklamada, talebin yönetim kurulunda görüşülmesinden sonra, Yapı ve Kredi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çekinmez''in, ''''Yönetim kurulu olarak anılan hisselerin satışının gerçeklesmesine yardımcı olmamız gerekmektedir. Satış sürecinin uzadığı, hatta sürekli biçimde basında bankanın gündeme getirilmesi nedeniyle itibarının zedelendiği ve bundan zarar gördüğü bir gerçektir. Bankamız yönetim kuruluna yapılan talep, satış işleminin sonuçlandırılmasıyla alakalıdır. Bu talep, malik sıfatına sahip olacak olan müstakbel alıcının bu sıfatı kazanır kazanmaz, bankanın yönetim ve denetimini tayin etme isteğinden kaynaklanmaktadır'''' şeklinde bir değerlendirme yaptığı aktarıldı.
Aynı toplantıda Çekinmez''in, bu ihtiyacı karşılamak için genel kurul yapılmasının yararlı olacağını belirttiği kaydedilen yazıda, Yönetim Kurulu''nca münhasıran egemen ortak konumuna geçecek Koç Grubu''nun yönetim ve denetim organlarını seçme olanağına bir an önce kavuşması amacıyla, genel kurulun 28 Eylül 2005 Çarşamba günü olağanüstü toplantıya çağırılmasının kararlaştırıldığı aktarıldı.
Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:10