Akşener 24 Haziran'daki hezimeti anlattı

2 dk okuma
Akşener 24 Haziran'daki hezimeti anlattı

Hızlı Özet

HaberTürk'te canlı yayın konuğu olan İP Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.






Canlı yayında açıklamalarda bulunan İP Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimlerini neden kaybettiklerini açıkladı.



HaberTürk'te canlı yayın konuğu olan İP Genel Başkanı Meral Akşener Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında açıklamalarda bulundu.



Akşener'in açıklamaları şöyle:



İttifaklar partili cumhurbaşkanlığı sistemi kabul edilirken kendiliğinden ortaya çıktı. Yan yana gelişler oldu. İki ittifak modeli ortaya çıktı. Bizim ittifak modelimizde 24 Haziran'dan sonra Saadet Partisi ile Demokrat Parti biraz da seçim ittifakı gibi oldu. Cumhur İttifakı ise et tırnak, aynı damarın kanı vaziyetine geldi. Kurumsal kimlikleri neredeyse ortadan kalktı. Bunu bir eleştiri değil tespit olarak söylüyorum. Tek bir parti haline dönüşen bir yapı oluştu. Grubu olan iki parti Millet İttifakı içinde olduk. HDP zaten dışarıda ayrı gelişti. 24 Haziran'da seçim sisteminde sahadaydım. Milletvekilliği için aday olan arkadaşlarımızın yürüdüğü yol başka, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusundaki yürüyüş başka bir şeydi. Kendini muhalif diye tanımlayan ister Saadet, ister Demokrat, ister bizim, ister CHP'nin farketmez, muhalif seçmenin tümü birinci turda sayın İnce'nin seçimi alabileceğine inandı.



O seçimde birinci turda matematik olarak alma imkanı yoktu. Çünkü biz tartılmamıştık, ne alacağımız belli değildi. Bizim orada yapacağımız şey ikinci tura kalmaktı. Meral Akşener ikinci tura kalırsa Kürtler oy vermez oldu. Bunu da bir kenara koyduk. Seçim gecesi bitti. Ben 7.3 aldım. Benim aldığım oy oranı Ekmeleddin İhsanoğlu beyefendinin aldığı oy kadardı. Sonuçta acayip bir hayal kırıklığı oldu. Ben 15 falan alsaydım, aynı çekiçler benim kafama inecekmiş. Oradaki seçmenin davranışını çalıştım.




Bu haber 1184 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Dünyanın en genç satranç büyükustası Yağız Kaan Erdoğmuş 1. sırada
Gündem
#Dünya#Güncel

Dünyanın en genç satranç büyükustası Yağız Kaan Erdoğmuş 1. sırada

Dünyanın en genç satranç büyükustası Yağız Kaan Erdoğmuş, ilkleri başarmaya devam ediyor. 15 yaşındaki büyükusta, dünya gençler sıralamasında 1 numaraya yükseldi.

Habervitrini12377 Görüntüleme
Sardes Antik Kenti'nde 2,2 metre yüksekliğinde inanılmaz bir heykel bulundu
Gündem
#Spor#haber#Kültür Sanat

Sardes Antik Kenti'nde 2,2 metre yüksekliğinde inanılmaz bir heykel bulundu

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Manisa'daki Sardes Antik Kenti'nde yaklaşık 2 bin 500 yıllık, 2,2 metre yüksekliğindeki genç erkek heykelinin gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi.

Habervitrini14005 Görüntüleme
Fetullahçı darbe girişiminin firari teröristleri! Sırada bu hainler var
Gündem

Fetullahçı darbe girişiminin firari teröristleri! Sırada bu hainler var

15 Temmuz 2016'da Fetullahçı darbe girişimi gecesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bulunduğu Muğla'nın Marmaris ilçesine Cumhurbaşkanına suikast için giden Fetullahçı teröristi grubun içinde yer alan Burkay Karatepe'nin, emniyetin başarılı operasyonuyla yakalanmasının ardından gözler darbe girişimine karışıp girişimin bastırılmasının ardından kayıplara karışan diğer teröristlere çevrildi.

Habervitrini13865 Görüntüleme
Son dakika... Etimesgut Belediyesi
Gündem
#yolsuzluk iddiası#Etimesgut Belediyesi#Erdal Beşikçioğlu

Son dakika... Etimesgut Belediyesi

Ankara Batı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Etimesgut Belediye Başkanı Erdal Beşikçioğlu, Sayıştay raporlarında yer alan bazı usulsüzlüklerin, onun talimatıyla başlatılan iç denetim neticesinde keşfedildiğini, Behzat Ç. dizisinin çekimlerinin ise ilçenin tanıtımına katkıda bulunduğunu ve belediyeye mali zarar vermediğini ifade etti.

Habervitrini12170 Görüntüleme