Gündem
  • 3.12.2022 01:24

Akşener adayını canlı yayında açıkladı!.. Kılıçdaroğlu çürüğe çıktı

Akşener, Kılıçdaroğlu'nu oyun dışı bıraktı! Cumhurbaşkanı adayını açıkladı

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener katıldığı canlı yayında, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na kapıları kapatarak, altılı masanın cumhurbaşkanı adaylığı için Ekrem İmamoğlu veya Mansur Yavaş'ı görmek istediğini söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, cumhurbaşkanlığı adaylığına dair açıklamaları, altılı masayı tansiyonu artan günlere sürükleyecek cinsten. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu son aylarda adaylık için baskın davransa da Akşener'den veto yemekten kurtulamadı.

Öte yandan iki muhalefet partisi arasında gelişen "Kulağını çekin" tartışması, Akşener'in katıldığı canlı yayındaki ifadeleriyle, yeniden alevlendi.

"MANSUR YAVAŞ VE İMAMOĞLU'NA HAYIR DEMEM!"

Akşener, büyükşehir belediye başkanları Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu'nun adaylığı ile ilgili görüşlerini aktarırken CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yine kapıları kapattı.

CHP liderini taca atan Akşener'in koltuk kavgasını alevlendirecek açıklamaları şöyle:

"Ne sayın Mansur Yavaş'ın benimle ne de benim sayın Mansur Yavaş'la böyle bir konuşmam, hatta bizim ikimizin telefon görüşmesine yaptığına dair kulis bilgisi yayıldı. En son Mansur Bey'le görüşmemiz, kalabalıklarda bir araya geliyoruz ayrıca, partimize Kurban Bayramı öncesinde bir program için Allah razı olsun davetiye getirdi. Oturduk, resmi biçimde davetiyeyi verdi ve gitti. Onun dışında ne bir telefon görüşmesi ne biz özel bir yerde görüştük.

Başka bir iddia İstanbul'da çağırmışım, gelmiş konuşmuş. Bunların hiçbiri olmadı. Mansur Bey'e de adı geçtiği için Ekrem Bey'e de hem CHP'nin hem İYİ Parti'nin hem o masada oturan diğer siyasi partilerin seçmenlerinin de sevgisi ve saygısı var. Bütün anketlere ikisi birden konuluyor. Hatta ben aleni bir biçimde, Altılı Masa'nın mensuplarına da söylemiştim, iki arkadaşımızdan biri bu masada aday gösterilirse hayır demeyeceğiz dedim."

Güncellenme Tarihi : 3.12.2022 10:39

İLGİLİ HABERLER