Gündem
  • 29.1.2023 19:34

Akşener : Bedavadan başbakanlık istemiyorum

Meral Akşener partisinin Samsun kongresinde "Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum, kimseyle de pazarlık etmedim, etmem. Biz bunu hak edeceğiz, İYİ Parti birinci parti çıkacak" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mustafa Dağıstanlı Spor Salonu’nda düzenlenen partisinin 3. Olağan Samsun İl Kongresi’nde yaptığı konuşmada, hikayesi olan insanların oluşturduğu bir siyasi parti olduklarını söyledi.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayının 13’üncü cumhurbaşkanı olacağını öne süren Akşener, “Sizin stratejiniz, Türkiye sevdanız, sizin millet sevdanız, ‘Türkiye’nin menfaatleri, milletimin çıkarları karşısında boynum kıldan incedir.’ tavrınız olmamış olsaydı, İYİ Parti kurulmamış olsaydı, bugün neyi konuşuyor olacaktık? Bu diktatörlük heveslilerinin ülkenin bütün değerleriyle top oynar gibi oynadığı, umutsuz, yarına dair inancı kaybolmuş bir Türkiye ile karşı karşıya kalacaktık.” diye konuştu.

Seçimlerden İYİ Parti’nin birinci parti çıkacağını savunan Akşener, “Millet İttifakı’nın seçimi kazanacağına olan inancımız ve inançları nedeniyle bu ülkeden gitmeyi erteleyen çocuklar aşkına, sokakta yürürken endişe eden, bu ülkede ‘Ben ne yapacağım?’ diyen, umudu yerlere düşmüş, her dakika şiddete uğrayan ve uğrayacağından endişe duyan ama ‘İşte seçim geliyor, inşallah biz kazanacağız.’ diye bizlere inanan kadınlar, istismara uğrayan çocukların, yerlerde sürünen hakları, 6 yaşında evlendirilen, ‘Ne olmuş evlendirildiyse.’ denilen bir Türkiye’de o çocuklar adına bu seçimden birinci parti İYİ Parti çıkmalıdır. Ben bedavadan başbakanlık istemiyorum, kimseyle de pazarlık etmedim, etmem. Biz bunu hak edeceğiz, İYİ Parti birinci parti çıkacak.” ifadelerini kullandı.

‘BİRİNCİ PARTİ ÇIKMAK ZORUNDAYIZ’

Türkiye’ye borçları bulunduğunu belirten Akşener, “Nasıl sadece kurulduğumuzda, seçime gittiğimizde her şey değiştiyse, bu ülkede birinci parti çıktığımızda nelerin değişeceğini hayal edin. Bu ülkeye, bu millete borcumuz var. Atatürk’ün değerlerini altüst ettiler. Atatürk’ü itibarsızlaştırmak için ona savaş açtılar. Cumhuriyet’in değerlerini dibine batırdılar. Bütün bunlar için İYİ Parti birinci parti çıkmak zorunda. Atatürk için birinci parti çıkmak zorunda. Cumhuriyet için birinci parti çıkmak zorunda. Kadınlar, çocuklar, çevremiz, doğamız, katledilen, yakılan, yıkılan ormanlarımız, ormanda yanan canlılara, ‘beyaz et’ deyip geçen zihniyetin yıkılması için birinci parti çıkmak zorundayız. Biz bu yola, ‘Sandalye değil, ayakkabı eskiteceğiz.’ sözüyle çıktık. Allah’ıma şükürler olsun ki ayakkabıları eskittik.” diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 29.1.2023 20:38

İLGİLİ HABERLER