Gündem
  • 23.1.2023 14:11

Akşener'den büyük kurnazlık.. Devleti ben yöneteyim, siz kenarda olun

Akşener'den 6'lı masayı karıştıracak kurnazlık; Devleti ben yöneteyim, siz kenarda olun

6'lı masada adayın CHP'den çıkmasını destekleyen ancak Kılıçdaroğlu'nun olmasını istemeyen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in kafasındaki yönetim şekli kulislerden taşmaya başladı. Akşener'in 6'lı masayı adeta karıştıracak önerisine göre masanın büyük ortağı CHP'yi kukla cumhurbaşkanı formülüyle pasifize ederken küçük ortakları da yok sayıyor. İşte detaylar...

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in neden Cumhurbaşkanı adayı olmadığı ve bu makamı CHP'ye verir gibi göründüğü ortaya çıktı. Akşener'in seçim tarihinin belli olmasıyla birlikte masa ortaklarıyla da paylaşılan önerisine göre 6'lı masa kazanırsa İYİ Parti devleti yönetecek, diğer ortaklar da oldukları yerde duracaklar...

Hürriyet'ten Abdulkadir Selvi'nin yazısında paylaştığı detaylar şöyle;

6'LI Masa'da herkes konuştu, Akşener sustu. Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu geçiş süreciyle ilgili yaptıkları çalışmayı liderlere ilettiler.

Hepsi fikrini açıkladı, şimdi sıra Akşener'e geldi. İYİ Parti lideri farklı düşünüyor.

1- Diğer liderlerin cumhurbaşkanı yardımcısı olması önerisine katılmıyor. Tek bir cumhurbaşkanı yardımcısı olsun istiyor.

2- Cumhurbaşkanı yardımcısı parlamenter sisteme geçiş sürecine kadar başbakan yetkisiyle donatılsın. Fiili olarak başbakanlık yapsın istiyor.

3- Geçiş sürecinin cumhurbaşkanı yardımcısı, 6'lı Masa'nın ikinci büyük partisi olarak İYİ Parti'nin olsun.

NE OLMUŞTU? HER KAFADAN BİR SES

6'lı masa ülkeyi nasıl yöneteceklerine dair hiçbir oturaklı fikir ve proje vadedemezken konuk oldukları tv yayınlarında her ortağın kafasında farklı bir yönetim şekli olduğu ortaya çıkmış ve ciddi bir güven kaybı yaşamışlardı. Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu her kararı eşit şartta imzalamaları gerektiğini aksi takdirde kriz çıkacağını söylerken Ali Babacan da ülkeyi kendisinin yönetebileceğini belirtmişti.

Açıklamalar sonrasında çıkan kriz neticesinde CHP ve İYİ Parti kanadında ve masanın destekçisi medya organlarında küçük ortakların haddini bilmesi uyarıları gelmişti.

 

Güncellenme Tarihi : 23.1.2023 14:18

İLGİLİ HABERLER