Gündem
  • 24.1.2023 00:15

Akşener'den şok sözler.. 6'lı masada bütünlüğü sağlayamadık, seçimde CHP'yi geçmem lazım

Akşener'den Saraçhane ve Altılı Masa itirafı: Bütünleşmeyi sağlayamadık

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazeteci Deniz Zeyrek'e gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. 26 Ocak'ta ev sahipliğinde yapılacak Altılı Masa toplantısında aday belirleme yöntemini konuşmaya başlayacaklarını söyleyen Akşener, Saraçhane ve İmamoğlu konusunda da değerlendirme yaptı. Akşener, "Bütünleşmeyi sağlayamadık" ifadesini kullandı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, gazeteci Deniz Zeyrek'e gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu. 26 Ocak'ta ev sahipliğinde yapılacak Altılı Masa toplantısında aday belirleme yöntemini konuşmaya başlayacaklarını söyleyen Akşener, Saraçhane ve İmamoğlu konusunda da değerlendirme yaptı. Akşener, "Bütünleşmeyi sağlayamadık" ifadesini kullandı.

Akşener'in Zeyrek'e yaptığı açıklamalardan satır başları şöyle:

SON OLARAK ADAYI BELİRLEYECEĞİZ

"Birbirinden farklı altı kişi var. Farklılıklara saygı duyuyoruz. Neticede seçim Başkanlık sistemiyle yapılacak. Yani tek kişi seçimi olacak. Biz Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışmalarını tamamladık. Sandık güvenliği konusunda her sandığa insan koyabilecek durumdayız. Sandık güvenliği çalışması çok güzel gidiyor. Son olarak da adayı belirleyeceğiz ve masa muhtemelen bir ittifaka evirilecek.”

“Bir komisyon kurduk. 41 ilde seçimlere ayrı girilecek. Onun dışındaki illerde ortak liste yapalım istiyoruz.”

SARAÇHANE DETAYI

(İmamoğlu ve Yavaş'ı neden bu kadar öne çıkardığına ilişkin soru)

“Ben iki arkadaşımız nezdinde diğer belediye başkanlarımıza dikkat çekmeye çalışıyorum. Bu belediye başkanları elbette CHP'li başkanlar. Ancak Millet İttifakı'nın adayları oldular. Onların başarısızlığı bize yazar. Hem Mansur Bey'in tehdit altında olduğunu düşünüyorum hem İmamoğlu'na yapılan hepimize yapıldı. O yüzden o gün Saraçhane'ye giderken bütün liderleri aradım. Hepsine ‘gidelim' dedim. Kalabalık güçtür. Tayyip Bey cezaevine giderken ben de oradaydım. Bütün DYP oradaydı. Herkesin işi vardı. Ben gittim. Ekrem Bey, ‘Bekler misiniz? Kısa bir konuşma yapar mısınız?” dedi. Kabul ettim. Konuştuktan sonra otobüsten inmeyip Ekrem İmamoğlu'nun konuşmasını dinledim. Ekrem İmamoğlu oranın öznesiydi. Ancak özne kalmadı. Sahiplenmemek kabahat olacakken sahiplenmek kabahat oldu. Bütünleşmeyi sağlayamadık.”

BİZ BİRİNCİ OLMAK İSTİYORUZ

“Bazı endişelerim vardı. Birbirimize düşmekten yürütememekten endişe etmiştim. Birinci parti olma hedefi koydum. Başbakan olabilmem için birinci parti olmamız lazım. Bu seçim 1995 seçimlerine benzeyecek. Partiler az farkla dizilecek. Biz birinci olmak istiyoruz.

Kendimden önce, bu seçimi almayı düşünüyorum. Bunu almazsak bir daha parlamenter sistem konuşamayız. Seçimler Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle devam edip gider.”

 

Güncellenme Tarihi : 24.1.2023 00:21

İLGİLİ HABERLER