Akşener'in anketçisi motoru yaktı

2 dk okuma
Akşener'in anketçisi motoru yaktı

Hızlı Özet

Arpayı Meral Akşener'in genel başkanlığını yürüttüğü İYİ Parti'den alan ORC Araştırma'da Genel Müdür Mehmet Pösteki, masa başında yapılan sallamasyon anketin sonuçlarını açıkladı.






İYİ Parti ile çalışmaya başlayan ORC, "AK Parti üçüncü parti olabilir" deyip İP’i bile AK Parti’nin önünde göstermeye başladı. İnsanların aklıyla alay eden sözde anket firmasının rezilliği, alay konusu olurken "parayı veren düdüğü çalar" şeklinde yorumlandı.



Arpayı Meral Akşener'in genel başkanlığını yürüttüğü İYİ Parti'den alan ORC Araştırma'da Genel Müdür Mehmet Pösteki, masa başında yapılan sallamasyon anketin sonuçlarını açıkladı.



35 ilde yapıldığı yalanıyla sonuçları açıklanan sözde ankette, "AK Parti’nin her ilde yüzde 10 ila 20 arasında oy kaybettiği" aktarıldı.



Yalanla algıya tam gaz devam eden İYİ Parti'nin anketçisi, “Keza AK Parti'nin üçüncü parti bile olma durumu söz konusu olabilir." demekten de geri durmadı.



"Parayı veren düdüğü çalar"



"AK Parti üçüncü parti olabilir" deyip İP’i bile AK Parti’nin önünde göstermeye başlayan sözde anket firmasının rezilliği alay konusu olurken "parayı veren düdüğü çalar" şeklinde yorumlandı.



İşte Birgün'e konuşan İYİ Parti'nin anketçisi Pösteki'nin insanların aklıyla alay eden sözleri:



“AK Parti'nin şu anda yüzde 30’un altında, 27-28 payında olduğunu net bir şekilde söyleyebiliriz.



“CHP'nin birinci parti olma ihtimalini yüksek görüyorum. Bu CHP'nin oy oranının artmasından kaynaklı bir şey değil. CHP oy oranını aynen koruyor. Biraz da artış var elbette. Ama 25-26 bandında ilerliyor CHP. Burada CHP'nin birinci parti olabilme ihtimali AK Parti'nin oylarının düşüyor oluşu nedeniyle. AK Parti oyları düştükçe ve CHP aynı yerini korudukça birinci parti konumuna ilerleyecektir. Keza AK Parti'nin üçüncü parti bile olma durumu söz konusu olabilir. Çünkü İYİ Parti gelene kadar merkez sağ alternatifi denen bir şey yoktu. Şimdi AK Parti'nin alternatifsiz merkez sağ görüntüsü kaybolmuş durumda.



“Eski DYP’li, ANAP’lı fakat AK Parti’ye kanalize olan seçmenin İYİ Parti’ye yöneldiğini görmekteyiz. AK Parti'nin en fazla oy kaybettiği parti İYİ Parti. Verilerden bu sonuç çıkıyor. Birçok meslektaşımın da verilerinde durum aynı şekilde görülüyor. AK Parti neticede şu an birinci ama ikinci olan rakibiyle üç sene önce arasında neredeyse 20 puana yakın bir fark varken şimdi bu fark 2-3 puana kadar düşmüş durumda."




Bu haber 1224 kez görüntülendi.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Öğrenci affı Meclis’ten geçti! Okul kapısı kimlere yeniden açıldı? İşte şartlar
Gündem

Öğrenci affı Meclis’ten geçti! Okul kapısı kimlere yeniden açıldı? İşte şartlar

Öğrenci affına ve yükseköğretime ilişkin düzenlemeleri içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi. Hazırlıktan lisansüstüne kadar tüm kademelerde eğitim görürken okulla ilişkisi kesilen, daha önceki aflardan yararlanamamış öğrencilere, okul kapıları yeniden açıldı. Başvuru yapanlar, 2026-2027 eğitim öğretim yılında öğrenimlerine başlayabilecek. İşte diğer düzenlemeler…

Habervitrini12189 Görüntüleme
15 Temmuz'da 500 milyar dolarlık darbe! Bedeli millet ödedi
Gündem

15 Temmuz'da 500 milyar dolarlık darbe! Bedeli millet ödedi

Fetullahçı Terör Örgütünün 15 Temmuz 2016’da gerçekleştirdiği darbe girişiminin üzerinden 10 yıl geçti. Hain darbe girişimi yalnızca demokrasiye değil, Türkiye ekonomisine de ağır bir darbe vurdu.

Habervitrini9444 Görüntüleme
Haluk Levent'in EFT'lerinde şifre gibi açıklama notları
Gündem

Haluk Levent'in EFT'lerinde şifre gibi açıklama notları

para trafiği, dernekle resmi bağı olmayan bir ismin üzerine yapılan 100 tapu kaydı ve banka transferlerindeki "Haluk Levent acil senet kapama", "ödünç para iadesi", "Haluk için borç" gibi açıklamalar, 42 kişinin gözaltına alındığı soruşturma dosyasının en çarpıcı delilleri arasına girdi.

Habervitrini9266 Görüntüleme
15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatıldı
Gündem

15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe kapatıldı

İstanbul'daki 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri dolayısıyla saat 03.00 itibarıyla trafiğe kapatıldı.

Habervitrini12560 Görüntüleme