Gündem
  • 26.5.2023 11:02

Akşener'in gözdesi bin kişiyle istifa edip AK Parti'ye katıldı

Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, İYİ Parti'den istifa etti

İYİ Parti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırsal Kalkınma Başkanı Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, partisinden istifa ettiğini duyurdu. Yıldızsoy, cumhurbaşkanlığı seçiminde Recep Tayyip Erdoğan'ı destekleyeceğini duyurdu.

İYİ Parti Genel Merkez Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırsal Kalkınma Başkanı Berivan Gökoğlu Yıldızsoy özellikle Şanlıurfa’da yaptığı işlerle dikkat çekiyor.

İYİ Parti Güneydoğu Anadolu Bölgesi Kırsal Kalkınma Başkanı Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, yaptığı açıklamada, iki yıldır İYİ Parti'de üyeliğinin bulunduğunu belirterek, "İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in TBMM'de taktığı rozetle katıldığım ve İYİ Parti'ye üye ettiğim 1000 kişiyle 25 Mayıs 2023 itibarıyla mevcut sorunlar, gerek ittifak içinde yaşanan polemiklerden dolayı istifa ediyorum. Partideki tüm görevlerimden ayrılıp, Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı destekliyorum." dedi.

Aşiret kızının azmi tabuları yıktı

Hem bir aşiret kızı, hem de aşiret gelini olan Berivan Gökoğlu Yıldızsoy’un öğrenciliğinden iş hayatına kadar verdiği mücadele ve azmi doğulu kadınlara model oldu.

Kendisi Şeddadi Aşiretine, eşi Dr. Sabri Yıldızsoy ise Şeyhhanlı Aşiretine mensup olan 3 çocuk annesi Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, aynı zamanda 11. dönem Milletvekili Aziz Gökkan’ın torunu.

Aşiret kadını ve gelini olmanın zorluklarını dile getiren Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, “Bir aşiretin kadınları o aşiretin vicdanıdır, başının dikliğidir, yüzünün aklığıdır. Bize böyle öğretildi. Bir aşiret kadınıysanız, doğumunuzdan itibaren böyle yetiştirilirsiniz. Topraklarınızdan ayrılsanız bile duruşunuz, hareketiniz, tavrınız o aşiretin kültürünü yansıtır. Bu çağda mı, diyenler olabilir ama 'aşirete mensup' olmak böyle bir şeydir. Aşiret kadını olmanın yükleri, sorumlulukları ağırdır aslında. Görünüşte bir anne ve babanın kızı olabilirsiniz ama aslında bütün aşiretin kızısınızdır. Yaşantınızdaki artılar ve eksiler aşirete yansır. Aşirete mensup olmanın zorlukları olsa da aslında arkanızda koskoca bir ailenin varlığını hissetmenin verdiği gurur o zorlukları daha kolay yenmenizi sağlıyor” dedi.

Çiftçilikle uğraşan ailesinin isteğiyle Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Bahçe Bitkileri Bölümünü seçmek zorunda kaldığını anlatan Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, Türk-Çin İşadamları Derneğinin Güneydoğu'daki tek üyesi olarak 2014 yılında gittiği Çin gezisinin meslek hayatının dönüm noktası olduğunu söyledi.

Çin'in cadde ve sokaklarındaki ambiyansın kendisini çok etkilediğini ve peyzaj işi yapmaya karar verdiğini belirten Berivan Gökoğlu Yıldızsoy, "Türkiye'ye döndüğümde peyzaj işini hemen faaliyete geçiremedim. Rahmetlik ağabeyimin hastalık süreci ve vefatı ile bir çöküntü yaşamıştık. Daha sonra Berivan Peyzaj Ziraat olarak şirketimizi kurduk. Çok yorulduk belki ama çok güzel başlangıçlarla start aldık” şeklinde konuştu.

Güncellenme Tarihi : 27.5.2023 23:58

İLGİLİ HABERLER