AKSU : BUNDAN SONRA SAVCILAR KONUŞACAK
RECEP ŞEYHOĞLU
İSTANBUL - Bayındırlık Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti Sakarya Milletvekili Süleyman Gündüz ve Milli Takımlar Eski Teknik Direktörü Şenol Güneş heyet halinde Hrant Dink'in Bakırköy'deki evine gelerek ailesine başsağlığı diledi.
Bu heyetin en önemli özelliği katil zanlısı Ogün Samast'ın hemşerisinin yanı sıra hepsinin Trabzonlu olmasıydı. Ziyaret çıkışında olayı değerlendiren Bayındırlık Bakanı Özak, "Olayı bakanlar kurulu sırasında öğrendik. Hükümet üyeleri olarak çok üzüldük. Buraya Sayın Başbakan'ın ve milletimizin taziye mesajlarını Hrant Dink'in ailesine iletmek üzere geldik. Yıldızı giderek yükselen, iyi olaylarla anılmak için çabalayan Trabzon'un isminin papaz cinayeti ve bu olayla duyulması bizi ayrıca üzmüştür. Bu konuda en büyük üzüntüyü Trabzon halkı duymaktadır. Ailesine ve milletimize bir defa daha başsağlığı diliyoruz" dedi.
Hrant Dink'in ailesine ziyarete gelen İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ise yaptığı kısa açıklamada "Ben şu ana kadar söyleyeceklerimi söyledim. Bundan sonra savcılar konuşacak" dedi.
Hrant Dink'in evine taziye ziyaretine gelenler arasında cenazeye katılmak ve ayini yönetmek üzere İstanbul'da bulunan ABD Ermeni Cemaati Başpiskoposu Hajak Barsamyan, AB Komisyonu Türkiye Eş Başkanı Joost Lagendijk Gett ve kapatılan DTP Eş Başkanı Ahmet Türk de vardı.
Çıkışta basın mensuplarına ziyareti ile ilgili değerlendirme yapan Lagendijk, "Umarım ki bu olayın arkasındaki herkes belirlenir ve tutuklanır. Gerçek sorumlular bulunmadan bu olay kapanırsa Türkiye için büyük facia olur. Türkiye AB ilişkilerinde bu günleri yas günleri olarak değerlendiriyoruz. Bu konu için kimse Türk Hükümeti'ni suçlamıyor. İlerideki günlerde ne olacak bilemiyorum" diye konuştu.