Gündem
  • 10.8.2009 09:23

AKTÜTÜN SALDIRISIYLA İLGİLİ ŞOK GELİŞME!..

Ergenekon'un üçüncü iddianamesinde yakın zamanda çok tartışan Aktütün Karakolu'na yapılan PKK baskını ile ilgili telefon görüşmeleri de yer alıyor. Ergenekon'un tutuklu sanığı eski Özel Harekat Dairesi Başkan Vekili İbrahim Şahin ile iddianamede Kayseri Hava İndirme Tugayı'nda görevli olduğu aktarılan memur Fatma Cengiz arasında geçen konuşmada ilginç ifadeler yer alıyor.
Şahin, Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'la konuştuğunu iddia ediyor. Fatma Cengiz, konuşmanın bir yerinde Aktütün baskını için şu ifadeleri kullanıyor: "Aktütün'e kolayla mı girdiler zannediyorlar. Valla canımı sıkmasınlar bak hepsini açıklarım, şüphelendiğim bitlendiğim hepsini açıklarım valla."
İddianamede Tape No: 10274, 03.01.2009' ibaresiyle verilen görüşmeden bazı bölümler:
F. CENGİZ: Yarın ne yaparsınız onu düşünüyorum. Yarın Kalaycı da orda olursa ne yaparsınız?
İ. ŞAHİN: ...Ben hayatımda ilk defa Genelkurmay başkanı ile böyle konuşuyorum. Be ne yapayım ben de şaşırdım.
F. CENGİZ: Abi o adam öyle yani dışardan göründüğü gibi resmi, ondan sonra hani vurdu mu uzatır cinsi adam değil. O adam Yaşar Büyükanıt'a da benzemez, Hüseyin Kıvrıkoğlu'na benzemez, Hilmi Özkök'e de benzemez. Bu adam çok farklı bir şey ya!

İ. ŞAHİN: ...Ne bileyim ben onlar bizim gözümüzde çok büyük mevkiler biliyorsun.

F. CENGİZ: İlkin ben de öyle düşünüyordum ta ki beni gelip de aldırıp oturup konuşana kadar. Abi bi de şunu söyleyeyim zaten size tek sahip çıkan Özel Harp Dairesiydi biliyon. Bu adam da Özel Harp Dairesi'nin o zaman içine girip çıkmış bir adam.
İ. ŞAHİN: Akşam ilk defa bir cesaret örneği gösterip jandarmayı şikâyet ettim.
F. CENGİZ: He ilk defa. Bismillah sen kolay kolay şikâyet etmen ilk defa. JİTEM'i şikâyet ettin gittin de oraya.

JİTEM'İN A-B TİMLERİ VAR

İ. ŞAHİN: Ne yapayım ama gerçeği de mesela o şey beni vuran adam kayıtlarda gözükmüyor ya. Ben akşam onu söyledim ben iki defa kayıtları geçirmedim. JİTEM'in o A-B timleri vardı. O bilmem ne karın ağrısı onlar bize resmen düşmanlık yapıyordu ya.

F. CENGİZ: Hââ düşmanlar abi. Çok mu seviyorlar zannediyon JİTEMCİLER bizi.

İ. ŞAHİN: İyi de şeyi de anlatırım, iki ayaklıların şeyi 300 dolar. İki ayaklı o sınırdan nasıl hep jandarma geçiriyor onları.

F. CENGİZ: Evet evet o Aktütün'e kolayla mı girdiler zannediyorlar. Valla canımı sıkmasınlar bak canımı sıkmasınlar var ya benim canımı sıkmasınlar hepsini açıklarım şüphelendiğim bitlendiğim hepsini açıklarım valla.

İ. ŞAHİN: Hele bir yarın K. Paşam bi gelsin. İlk yüz yüze muhatap olayım. Ya sen şunun bir resmini göndersene. Rezil olmayayım. Yanında birkaç kişi olur, ben şaşırırım başkasına giderim sonra.

F. CENGİZ: Abi bak içlerinde en kel, ondan sonra en dombili, ondan sonra en yürümesinden aciz, böyle ayakları çap çup giden adam hangisiyse ona sarıl sen.

Aktütün Jandarma Sınır Bölük Komutanlığı'na 3 Ekim 2008'de bölücü terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan unsurları tarafından saldırı düzenlendi. 17 güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırıda 23 terörist de etkisiz hale getirildi.


zaman

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 15:50

İLGİLİ HABERLER