Spor
  • 17.8.2005 06:11

ALEX'İN SÖZLERİ NASIL KARŞILANDI?

İki haftada iki puan alabilen Fenerbahçe'de Daum'u eleştiren Alex'in sözleri hem olumlu hem olumsuz tepki yarattı. Kimi sonuna kadar destekledi, kimi açıklamaları "talihsiz" buldu.

Fenerbahçe'nin geçen sezonki tartışmasız yıldızı, şampiyonluğu mimarı Alex de Souza, önceki gün internet sitesinde zehir zemberek açıklamalar yaptı. Alınan beraberliklerin nedenini dolaylı da olsa Daum'a bağladı. Peki Alex ne demişti? "D.Bakır maçında şunun farkına vardım. Rakiplerimiz 3. şampiyonluğumuzu engellemek için iyi oyuncular alıp güçleniyor. Biz de ise geçen sezondan farklı bir şey yok. Sorunlarımız aynı. Oynadığımız maçlarda sahaya yeni şeyler yansıtamadık. Ancak bunda futbolcuların rolü yok. Biz çok çalışıyoruz. Fakat saha için organizasyonumuz daha fazlasını yapmaya müsait değil." İşte bu sözler camiayı ikiye böldü. Bir grup Alex'in bu sözlerini ve Daum'la ilgili yorumunu haklı buldu. Bir grup ise sezon başından beri performansını beğenmediği Alex'e yüklendi. Ama hepsinden önemlisi bu açıklamalar üzerine herkes "Daum'la oyuncular arasındaki ipler koptu mu?" sorusuna cevap aramaya başladı.

* ÖMER ÜRÜNDÜL: F.Bahçe'nin etkili ve çok yönlü hücum planlarının olmadığını zaten herkes biliyor. Doğal olarak Alex'in söylediği de doğru. Eldeki kadro ile Daum rakip defansların yerleşme düzenini bozacak ofansif girişimler için bir türlü formül üretemiyor. Bir de madalyonun öbür yüzü var. Alex bunları eleştiriyor ama kendisinin koşacak mecali yok.

* SELÇUK YULA: Alex bir değişimden bahsediyor ama bu değişim takımda mı, sistemde mi? Takımdaysa böyle bir şey olması mümkün değil. Eğer sistemdeyse zaten o yapıldı. Demek ki burada değişmesi gereken futbolcular. Daha çok koşmalı, mücadele etmeliler. Dediği gibi takım ezberlendi ama Alex de ezberlendi. İkinci haftada böyle bir açıklama talihsizlik.

* RIDVAN DİLMEN: Alex'in bu tür konuları takım içinde hocasıyla paylaşması gerekiyor. Eğer bir sıkıntısı varsa bunu hocasına söylemeli. Söylediklerinin yorumuna girmeyeceğim. Çünkü bunları sitesinde yazmasını doğru bulmuyorum. Yazdıklarının içinde biraz da sitem bulunuyor. Bu tür düşüncelerini sitesinden değil, direkt konuşarak anlatmalı.

 

/Deniz Derinsu - Sabah

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 11:21

İLGİLİ HABERLER