Spor
  • 17.7.2009 17:02

ALEX'TEN KAPTANLIK AÇIKLAMASI

İSTANBUL

Brezilyalı futbolcu Alex de Souza, teknik direktör Christoph Daum'un kaptanlık ile ilgili yaptığı yorumlar için açıklamalarda bulundu. Teknik direktör Christoph Daum'un kaptanlık konusunda yaptığı açıklamalardan rahatsızlık duymadığını belirten Alex, "Daum'un basın toplantısının ardından spekülasyonlar ortaya atılmaya çalışılabilir.

Ancak bu tamamen saçma ve çocukça olur. 'Alex idmanda isteksizdi' gibi haberler yapılabilir. Ancak Daum'un ne söylemek istediğini ben anladım. O her futbolcunun aynı oranda sorumluluk almasını istiyor. Onun söylemek istediklerini yanlış algılayanlar, ancak art niyetli olabilir" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin temel hedefinin başarı kazanmak ve hak ettiği yerlere ulaşmak olduğunu, tüm takımın da bunun bilincinde olduğunu söyleyen Alex, Fenerbahçe'de oynamaya layık görünen her futbolcunun bir gün kaptanlık bandını da takabileceğini söyledi. Alex, "Bizler Fenerbahçe'de oynamaya layık göründüğümüz andan itibaren verilen her görevi yerine getirmekle yükümlüyüz. Teknik direktörümüz Christoph Daum daha önce de söylediğim gibi benim Fenerbahçe'ye gelmem konusunda beni ikna etmiş kişidir.

Kendisinin tecrübesini ve teknik direktörlüğüne karşı büyük bir beğenim var. Takımda yer alan her futbolcu kaptanlık görevini omuzlarında hissettiği anda daha büyük bir şevk ve dikkatle oynayacaktır. Hepimiz birlikte hareket edersek işlerimiz aynı oranda kolaylaşacaktır. Alex'in kaptan olup olmaması o kadar da önemli değil. Ben takım oyuncusuyum. Fenerbahçe için mücadele eder, Fenerbahçe için savaşırım. Takımım başarılı olduğu sürece mutlu olurum, ancak başarısız olursa kaptanlığın bir önemi kalmaz.
Arkadaşlarım sorumluluk aldıkça ve başarılar sağlandıkça Fenerbahçemiz kazanacaktır" ifadelerini kullandı.

UEFA Avrupa Ligi 3. ön eleme turunda eşleştikleri Macaristan'ın Honved takımıyla ile olarak ise Alex, "Avrupa'da her takımın güçlü olduğunu düşünmeniz ve bu doğrultuda hazırlanmamız gerekiyor. Biz rakibimizi hafife almıyoruz ve her zaman olduğu gibi her maçı adım adım düşünürüz. Bundan sonra da bu böyle olacak" diye konuştu.

Güncellenme Tarihi : 25.3.2016 16:13

İLGİLİ HABERLER