Gündem
  • 8.5.2018 08:58

Ali Dilber, Ak Parti'den Aday Adayı Oldu..

Ali Dilber, Ak Parti Milletvekili Aday Adayı Oldu..

“Düzce’ye Hizmet Etmek İstiyorum”

Düzce’nin sevilen simalarından eski Baro Başkanı Ali Dilber, Ak Pardi’den Düzce Milletvekili Aday Adayı oldu. Yaş itibarı ile en verimli yaşımda olduğunu düşündüğünü söyleyen Dilber,  sosyal ve hukuki yaşantısında, Düzce açısından belli bir birikimi olduğunu ve Düzce’ye faydası olacağını düşündüğünü ifade ederek, Hukukçu kimliğinden dolayı da Milletvekili olmak düşüncesini taşıdığını belirtti. Ali Dilber, “2006-2016 döneminde Düzce Baro Başkanlığı görevini yaptım. Bu süre içerisinde hukukun icrası için en iyi şekilde görevimi yaptığımı düşünüyorum.

Bu dönemde Baro Başkanlığında istifa şekli gerekiyordu ben beni seçenlere olan saygımdan dolayı istifa edip hiçbir dönem Ak Partiden Milletvekili veya başka kurula aday olmadım. Şu an Baro Başkanı değilim, Düzce de yarım kalan yatırımların en hızlı şekilde tamamlanması açısından Türkiye çapında ve hukuk camiasında tanınırlığımı da kullanarak Düzce’ye hizmet etmek istiyorum. Burada Bakanımızın büyük projeleri var, onunda desteği ile en hızlı şekilde bu hizmetlerin tamamlanması gerekiyor. Biz hizmet aşkına düştük, bu güne kadar vatandaşın noterden vekaletli vekili olduk, şu an gönülden vekili olmak istiyoruz. Ben insanlara yardım etmeyi, hizmet etmeyi seviyorum. Bu benim yaşam tarzım. Ben bütün insanlar mutlu olsun, onların dertlerine derman olalım diye çabalıyorum. Bunu belki de avukatlık mesleğinin de oluşturduğu karakter yapısı oluşturdu. Ben Düzce’ye, vatandaşa, ülkeme, insanlığa bilgi birikimim ile hizmet etmek istiyorum, bu nedenle Ak Parti’den Düzce Milletvekili Aday Adayı oldum” dedi.

“Bir Düzceli Olarak Her Kesimden Oy Alabilirim”

Aday Adayı olmasındaki en önemli etkenlerden birisi ise, gerek hukuk camiası, gerekse diğer Ak Partide ki iyi görüştüğü arkadaşlarının “Sen en verimli dönemindesin, tecrübelisin, bu dönem mutlaka aday adayı olayı düşünmen lazım” diye teşvikleri ve teveccühleri ile bu kararı vermesinde etkili olduğunu ifade ederek, “ Gerek Düzce, gerekse de Ankara’daki hukuk camiasında daha önceden beraber görev yaptığımız avukat ve Baro Başkanlığında ki arkadaşlarımın telkinleri de bunda etkili oldu. Doğup büyüdüğümüz Düzce’deki büyüklerimiz “tam verimli dönemdesin, senin için bu bir hizmet dönemi, mutlaka aday olup Düzce’ye hizmet etmelisin” diye beni teşvik ettiler, aksini söyleyen bir kişi ile bile karşılaşmadım.

Ben her kesimden teşrik-i mesaisi olan bir insanım, her partiden bile bu konuda beni vekillik konusunda teşviki var. Ben 2010 yılından beri Ak Partide üye olarak siyaset yapıyorum, 2015 senesinde aktif olarak sayın bakanımız ile seçim çalışmalarına katıldım. Benim partim belli, ben Adalet ve Kalkınma Partisinden aday adayıyım ancak, inanıyorum ki, Bizim çalışmalarımızla partinin olumlu işlerini ve bu ülkeye hizmetlerini anlattığımızda her kesimden arkadaşın oyunu alabileceğimi düşünüyorum ve rekor seviyede oy alınacağını düşünüyorum. Siyasette bu zaman kadar hiçbir makama aday olmadım. Kendi şahsi gücümle partime, ülkeme ve milletime hizmet etmek istiyorum. Partimizin yetkili organları tarafında seçimde listeye konulacağıma inancım tamdır. Araştırsınlar baksınlar benim faydalı olacağıma inanırlarsa koysunlar yoksa koymasınlar. Seçim dönemi zor geçecek.  Ben savaşa hazırım” dedi.

“Düzceli’lik Ruhunu Tekrar Oluşturacağız”

Düzce ilçe iken bir Düzcelilik Ruhunun olduğunu ancak, il olduğunda bu ruhun biraz dağıldığını, uyum sağlanamadığını belirten Ali Dilber, “ Düzce ili ruhunun tekrar oluşturulması konusunda arkadaşlara bir köprü vazifesi olmaya çalışacağız, birbirimizi sevmeyi saygı göstermeyi sağlayacağız, bir bütünlük olacak. Düzce’nin her hangi bir sorununda birlikte hareket edelim diye düşünüyorum. Düzce’de bu güne bir çok şey yapıldı, yapanlardan Allah Razı olsun, bundan sonra da yapılacaktır. Ben eksik kalan bazı projelerin acilen tamamlanması gerektiğini düşünüyorum” dedi.

 “81 Plakalı İlimizin Akılda Kalması Konusunda Çalışmalarımız Var”

Düzce’nin Türkiye’nin 81 plakalı son ili olduğunu da belirten Dilber, “Düzce, Ankara ve İstanbul arasında çok güzel bir il. Yıllardır konuşulan Kardüz’ün turizme kazandırılması, Akçakoca’ya liman ve Düzce’ye Hızlı Tren bizim ideal projelerimizin başında geliyor. Bunlar tamamlandıktan sonra Düzce, doğası ile, sanayisi ile yaşanılabilir ilk 10 il içerisine gireceğini düşünüyorum. Bu güne kadar çoğrafi avantajımızı pek kullanamamışız, turizm açısından tanıtımımızı her nedense bu güne kadar tam yapamamışız. Türkiye’de hala Düzce’nin il olduğunu bilmeyen kesimler var. Türkiye’nin 81 plakalı son ilinin akılda kalması için projeler yapacağız” dedi.

“Vekil Adayları İçin Anketler Yapılsın”

24 Haziran seçimlerinin yeni döneme geçişin tamamlanması seçimi olacağını söyleyen Milletvekili Aday Adayı Ali Dilber, “Başkanlık sistemine geçiyoruz, bu sistemde yürütme ve yasama tamamen ayrılacak. Başkanlık ve Milletvekilliği için oy kullanılacak. Vatandaş başkanlık için oyunu kullanacak, diğer oy pusulasında ise partisine oyunu atacak. Bir çok kesimden duymuşuzdur, “Ben Tayyip Erdoğan’a olan sevgimden oyumu başkanlık için ona kullanacağım, ama vekillik konusunda isimlere bakacağım, parti ismine bakmayacağım. Bildiğim, tanıdığım, sevdiğim, Düzce’ye faydası olacak isimler varsa ona atacağım” düşüncesi var. Bana da bir çok kesimden ve her partiden vatandaşlar vekil adayı olmam için telkinlerde bulundular, Yaşamı boyunca bir çok insana yardımcı olan Ali Dilber varsa bizler her şeyimizle senin vekil olman için çalışacağız dedikleri için bu Milletvekili Aday adaylığına sıcak baktım ve kararımı açıkladım. Burada Genel Merkez tabanının istediği insanları aday gösterilecektir. Listelerde küçük illerde ithal aday olmaması konusuna dikkat edeceği düşüncesindeyim. Seçimi kazanmak için de bu hususa dikkat edilmesi lazım. Vatandaşın nasılsa bizim partimize oy atar riskini almaya gerek yok. Tabanın sevdiği, Düzce’mizin bildiği, Düzce’nin evladı, birden çok aday adayı çıkacaktır, genel merkezde bunların arasından adaylarını çıkarması çok zor olmayacaktır. Anketler yapılsın, bu isimlerin içerisinde kimleri vekil olarak görmek istiyorsunuz diye sorulsun, buna göre de vekil adayları belirlensin diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

ALİ DİLBER ÖZGEÇMİŞİ;

1965 Yılında Düzce Nusrettin Mahallesinde doğdu, ilk okulu Düzce Çamköy ilkokulu, orta ve liseyi Düzce Lisesinde tamamladı. 1982 yılında girmiş olduğu Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1987 yılında bitirdi. 1988 yılından itibaren 30 yıldır Düzce merkezde Serbest Avukatlık ve arabuluculuk yapmaktadır.

2006-2016 yılları arasında Beş Dönem Düzce Baro Başkanlığı yaptı. Halen Türkiye Barolar Birliği Düzce Delegeliği yapmaktadır. 2010 yılında Anayasamızda yapılan değişiklikten sonrai Anayasa Mahkemesi Üyeliği için Baro Başkanlığınca yapılan seçimde ilk üçe giren Baro Başkanı ünvanını aldı.

Türkiye Kızılay Genel Merkez Denetim Kurulu üyesidir. Aynı zamanda Düzce Kızılay Şubesi 2. Başkanlığını yürütmekte. Ayrıca Türk Kızılay Genel Kurullarında Ankara’da 7 defa Divan Başkanlığı yaptı.

Birlik Vakfı Düzce Şubesi Kurucu Başkandır, ve halen yürütmektedir. HUDER (Hukuki Araştırmalar Derneği) Düzce Şubesi Kurucu Başkanlığı,  Ayrıca Düzce Mehter Sevenler Derneği Kurucu Başkanıdır. Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Genel Sekreteri olarak 5 dönem görevde bulundu. Düzce İlinde Sporu Geliştirme Vakfı Başkanı olarak görev yaptı. 2000-2018 yılları arası 18 yıl Düzce Amatör Sporlar Disiplin Kurulu Başkanlığı yaptı. 2004 yılında Geleneksel Akçakoca Balatlı Yağlı Güreşlerinde Güreş Ağası oldu. Düzcespor Kulübü Hukuk İşlerinden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyeliği değişik dönemlerde yaptı. İngilizce biliyor. Evli ve dört çocuk babasıdır.

Güncellenme Tarihi : 8.5.2018 16:48

İLGİLİ HABERLER