Spor
  • 31.1.2023 12:15

Ali Koç bu sezon en çok para harcayan başkan olarak tarihe geçti

Alioski maaşının hepsini istiyor

Oosterwolde’nin transferi sonrası Ezgjan Alioski tamamen gözden çıkartıldı. JorgeJesus, Kasımpaşa maçının kadrosuna almadığı Makedon sol bekin performansından hiç memnun değildi. Yönetim, 30 yaşındaki futbolcuyu göndermenin yollarını arıyor.

Alioski’nin bonservisini elinde bulunduran Al-Ahli, oyuncunun geri dönmesine sıcak bakıyor. Ancak Makedon sol bekin, Fenerbahçe’den ayrılmak için bu sezonki maaşının tamamını istemesi nedeniyle görüşmelerde ilerleme sağlanamadığı kaydedildi.

Emre de İstanbul'da

Kayserispor'dan Barcelona'nın B takımına transfer olan Emre Demir, Türkiye'ye geri döndü. Fenerbahçe, genç futbolcunun transferi için İspanyol ekibiyle anlaşma sağladı. Son pürüzlerin giderilmesinin ardından yıldız oyuncu, sağlık kontrollerinden geçmek ve resmi imzayı atmak için İstanbul'a geldi. Sezon öncesinde 2 milyon Euro bonservis bedeliyle Barcelona'nın B takımına giden Emre Demir, istediği forma şansını bulamadı. 19 yaşındaki futbolcu sadece 2 maçta toplamda 24 dakika görev yaptı.

BU SEZON 15 FUTBOLCU TRANSFER EDİLDİ

Şampiyonluk hasretine son vermek için sezon başında kolları sıvayan Fenerbahçe, önce Jorge Jesus’u takımın başına getirdi. Ardından transferde bombalar peş peşe patlamaya başladı.

Sarı-Lacivertliler’de imza şov, ara transfer döneminde de devam etti. Jayden Oosterwolde ve Samet Akaydın, kadroya katıldı. Fenerbahçe, bu sezon şu ana kadar 15 futbolcu için yaklaşık 45 milyon Euro yani 923 milyon TL bonservis bedeli ve kiralama ücreti ödedi! Bu rakam, Ali Koç’u, Sarı-Lacivertliler’de bir sezonda transfere en çok para harcayan başkan olarak tarihe geçirdi.

En pahalısı Oosterwolde

Fenerbahçe sadece ara transfer döneminde 15.5 milyon Euro harcadı. Kanarya’nın bu sezon bonservisine en fazla ödeme yaptığı oyuncu, 7.5 milyon Euro’yla son transferde Jayden Oosterwolde oldu.

Bu transfer döneminde Samet Akaydın için 3.7 milyon Euro verilirken, Bruma’nın zorunlu satın alması devreye girdi ve PSV’ye 4 milyon 250 bin Euro ödendi. Portekizli oyuncu bonservisi alındıktan sonra Braga’ya kiralandı.

İLK 50'DEKİ TEK TÜRK TAKIMI FENERBAHÇE

CIES’in verilerine göre Sarı-Lacivertliler, dünyada bu sezon transfere en çok para harcayan ilk 50 kulüp arasında yer aldı. Listeye girebilen başka Türk takımı olmadı.

30 milyon Euro’luk satış

Fenerbahçe, bu sezon oyuncu satışından da iyi bir gelir elde etti. Kim Min-jae, 18 milyon Euro karşılığında Napoli’ye gitti. Acun Ilıcalı’nın sahibi olduğu Hull City, Allahyar için 4.5 milyon Euro, Ozan Tufan için ise 3 milyon Euro ödedi. Sarı-Lacivertliler toplamda 30 milyon Euro gelir elde etti.

Güncellenme Tarihi : 31.1.2023 12:16

İLGİLİ HABERLER