Spor
  • 28.5.2024 12:41

Ali Koç, Pochettino operasyonunu başlattı!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç İsmail Kartal'ın yerine hoca arayışlarına hız verdi. Seçimlerde rakibi Aziz Yıldırım'ın anlaştığı Jose Mourinho ile görüşse de Portekizli ile çalışmak istemeyen Başkan'ın hedefinde Mauricio Pochettino var. Chelsea'den gönderilen Arjantinli teknik adamla uzun vadeli bir proje için anlaşmak isteyen Koç'un önümüzdeki hafta harekete geçmesi bekleniyor.

 8-9 Haziran'da yapılacak seçimde yeniden adaylığını koyan Ali Koç, Fenerbahçe başkanlığına devam ederse İsmail Kartal'la devam etmeyecek. Kartal'ı futbol organizasyonun içinde tutacak ancak yerine dünya çapında herkesin saygı duyduğu bir teknik direktör getirecek.  Gelen bilgilere göre Ali Koç son bir kaç gündür Chelsea'den ayrılan Mauricio Pochettino ile temas kurmayı deniyor. Ancak bir menajeri olmayan ve transfer işlerini bizzat üstlenen Arjantinli teknik adamla iletişim kurma konusunda zorlanıyor.

KOÇ MOURİNHO'YU DEĞİL POCHETTİNO'YU İSTİYOR

Pochettino, Ali Koç'un kariyeri nedeniyle Fenerbahçe'nin başına geçirmek istediği teknik direktörler arasında en üst sırada yer alıyor. Koç'a göre Mourinho gibi "içi geçmiş" ve artık kimsenin istemediği bir teknik direktör yerine Arjantinli teknik adam gibi herkesin peşinde koştuğu bir ismi Fenerbahçe'nin başına geçirmek futbol takımı için en doğrusu olacak.

YÜKLÜ TAZMİNATI CEBİNE KOYACAK

Gelen bilgiler ise Chelsea'nın sadece kovduğu için Pochettino'ya 11 milyon Euro civarında bir tazminat ödeyeceği. Arjantinli teknik adam kovulmadan önce İngiliz ekibinden yılda 10.4 milyon sterlin maaş alıyordu.

BU SEZON HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATTI

Mavililer ile bu sezon 51 maça çıkan Pochettino 27 kez galip geldi, 10 kez berabere kaldı ve 14 kere de mağlup olarak 1.78'lik puan ortalaması yakaladı.

Mauricio Pochettino daha önce Espanyol, Southampton, Tottenham ve PSG'de teknik direktörlük görevinde bulundu.

Güncellenme Tarihi : 28.5.2024 12:45

İLGİLİ HABERLER